«Άναψε» φωτιές με τις δηλώσεις του ο Άγγελος Συρίγος

«Γαλάζιες» αποστάσεις από τις δηλώσεις Συρίγου

Πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκάλεσε δήλωση του «γαλάζιου»  βουλευτή Άγγελου Συρίγου ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι παρωχημένη, ως προς την αποστρατικοποίηση των νησιών.

Στο Νοσοκομείο «Παίδων» ο Στέφανος Κασσελάκης

«Η συνθήκη της Λωζάνης είναι μια συνθήκη παρωχημένη σε σχέση με την αποστρατικοποίηση. Το 97% στο σήμερα δεν έχει καμία αξία» δήλωσε ο Άγγελος Συρίγος.

«Γαλάζιες» αποστάσεις από τις δηλώσεις Συρίγου 

Φωτιες άναψε η δήλωση του βουλευτή και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελου Συρίγου. 

Ακόμη και γαλάζια στελέχη κράτησαν αποστάσεις από τις δηλώσεις του.

«Οποιαδήποτε συζήτηση για σχετικοποίηση της συνθήκης της Λωζάνης και αποστρατικοποίηση είναι όχι άκαιρη αλλά νομίζω ότι είναι βλαπτική» ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας. 

Κασσελάκης: Οι δηλώσεις Συρίγου είναι δώρο στον Ερντογάν 

Ο Στέφανος Κασσελάκης από τις Ηνωμένες Πολιτείες με μια μεταμεσονύχτια ανάρτηση έκανε λόγο για δηλώσεις- δώρο στον τούρκο πρόεδρο οι οποίες έρχονται πλάι σε έναν Ερντογάν που προσπαθεί εδώ και καιρό να αναθεωρήσει τη Συνθήκη της Λωζάνης.

«Αμέσως μετά την επανεκλογή του, το 2023, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «υποχωρήσεις». Μετά ακολούθησαν οι «υποκλίσεις» και τη 2η μόλις μέρα του 2024, περνάμε σε «Συνθήκη χωρίς αξία».

Να γνωρίζουν ότι όσο και αν προετοιμάζουν τον ελληνικό λαό μέσω τέτοιων δηλώσεων, θα τον βρουν σύσσωμο απέναντί τους» έγραψε στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του Άγγελου Συρίγου 

Ενοχλημένο το Μαξίμου κράτησε μεν αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή, τόνισε πως δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του και ανταπέδωσε τα πυρά στον Στέφανο Κασσελάκη αναφέροντας πως εκείνος «άνοιξε» το θέμα. 

«Ενδεχομένως να υπήρχε μια προβληματική διατύπωση να το δεχτούμε αυτό ή να πούμε ότι μια διατύπωση έγινε με έναν τρόπο που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάνει ρητή αναφορά και γενικά η χώρα μας σέβεται τα συμφωνηθέντα» τόνισε

Ο κύριος Συρίγος μετά τις αντιδράσεις έδωσε διευκρινήσεις 

«Δεν μίλησα ποτέ για αναθεώρηση της συνθήκης. Είπα ότι είναι παρωχημένη» είπε ο Άγγελος Συρίγος. 

«Φωτιές» έβαλαν οι δηλώσεις του Συρίγου και στην αντιπολίτευση. 

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης 

«Οι διατυπώσεις που έγιναν με την έννοια της παρωχημένης συνθήκης της Λωζάνης τυχαίνει να έρχονται σε παραλληλία  με τη στρατηγική της Τουρκίας και του Ερντογάν» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης. 

«Δημιουργείται το σπέρμα αναθεώρησης βάζει θέματα η Ελλάδα ; θα βάλει και η Τουρκία» ανέφερε ο βουλευτής ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top