Μαξίμου: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για την οπαδική βία

Παρών στη σύσκεψη και ο διοικητής της ΕΥΠ

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, για την οπαδική βία, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα Σάββατο.

 Όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση, ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έγινε με την συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, τους υπουργούς Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, Άκη Σκέρτσο και τον υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης το γεγονός ότι παρών στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν και ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να λάβει τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της βίας, μετά τα νέα τραγικά γεγονότα που σημειώθηκαν στο πλαίσιο μιας αθλητικής διοργάνωσης.

Οι επιλογές στο τραπέζι της κυβέρνησης, εφόσον μιλάμε για σκληρή γραμμή, είναι η αναστολή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, δηλαδή ποδόσφαιρο μπάσκετ και βόλεϊ, το κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων οπαδών ή η διεξαγωγή παιχνιδιών κεκλεισμένων των θυρών. Οι δύο τελευταίες επιλογές, όμως, προϋποθέτουν το να γίνονται αθλητικές δραστηριότητες, κάτι που αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα. 

Τα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», στη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και τα οποία είχαν σαν συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό ενός νεαρού αστυνομικού, ο οποιος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ήρθαν να προστεθούν σε αυτά που έγιναν λίγες ημέρες πριν στον Βόλο, στην εισβολή των Κροατων χούλιγκαν στη χώρα που είχαν ως κατάληξη τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, καθώς και σε δεκάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, οι οποίες, πέρα από τον κίνδυνο στον οποίο θέτουν ανθρώπινες ζωές, απομακρύνουν τους υγιείς φιλάθλους και τις οικογένειες από τα γήπεδα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top