Αναχώρησε ο Ερντογάν από την Ελλάδα 

Ομαλά εξελίχθηκε η επίσκεψη και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Αναχώρησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Ελλάδα,  μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πραγματοποίηση του  Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.  

Αυτή είναι η Διακήρυξη των Αθηνών που υπέγραψαν Μητσοτάκης - Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενζέλος» στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης, προκειμένου να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, μετά την 7ωρη επίσκεψή του στην Αθήνα 

Για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης τον αποχαιρέτισε στο αεροδρόμιο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος είχε έναν σύντομο διάλογο με τον κ. Ερντογάν, και τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, λίγο πριν   μπουν στο αεροσκάφος.

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Επόμενο βήμα η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

Προηγουμένως ο Τούρκος  Πρόεδρος επισκέφθηκε την Πρεσβεία της χώρας του στην Αθήνα, όπου προσήλθαν δύο ψευτο -μουφτήδες της Θράκης και Τούρκοι πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ο προπονητής μπάσκετ του Παναθηναϊκού Αταμάν.   

«Θωρακισμένο» το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν 

Η επίσκεψη Ερντογάν εξελίχθηκε ομαλά και  οι δύο ηγέτες προχώρησαν στην υπογραφή Διακήρυξης των Αθηνών περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας, όωπς αποκάλυψε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ συμφωνήθηκε να συναντηθούν εκ νέου στην Άγκυρα την άνοιξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top