«Θωρακισμένο» το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν και χωρίς δημοσιογράφους 

Με τρία αεροπλάνα και θωρακισμένη λιμουζίνα ο Τούρκος Πρόεδρος 

Όσο πιο «θωρακισμένο» γίνεται από απρόβλεπτες καταστάσεις θα είναι το ραντεβού Κυριάκου Μητσοτάκη -  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. «Δεν θα έχουμε ταρατατζούμ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πολιτικός σχολιαστής του Star Γιώργος Ευγενίδης, ενώ οι υπουργοί δεν θα κάνουν δηλώσεις. Ακόμα και οι δημοσιογράφοι δε θα είναι μέσα στο Μαξίμου, όπου θα βρίσκονται μόνο οι φωτορεπόρτερ.

Όλο το πρόγραμμα Ερντογάν στην Αθήνα και η συνάντηση στο Μαξίμου 

«Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν θέλουν ο διάλογος να πάει παρακάτω, να έχει επόμενα βήματα, οπότε δεν θέλουν φάλτσα. Γι 'αυτό μην αποκλείουμε κάποια έκπληξη στη συνέντευξη Τύπου» πρόσθεσε ο Γ. Ευγενίδης.  

Με 3 αεροπλάνα και θωρακισμένη λιμουζίνα στην Αθήνα ο Ερντογάν

Ο  Ερντογάν, πάντως, θα κάνει αισθητή την παρουσία του στην Αθήνα. 

Ερντογάν: Με 3 αεροπλάνα και λιμουζίνες στην Αθήνα

Ερντογάν: Με τρία αεροπλάνα και θωρακισμένη λιμουζίνα στην Αθήνα  

Μπορεί να μην έχει 300 άτομα και την κυρία Εμινέ Ερντογάν, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος θα έρθει στην Αθήνα με τρία αεροπλάνα. Στο πρώτο θα είναι αυτός και η συνοδεία του, περίπου 95 με 100 άτομα. Το δεύτερο είναι εφεδρικό και το τρίτο θα μεταφέρει ορισμένα θωρακισμένα οχήματα.

Ένα εξ αυτών θα είναι μια θωρακισμένη λιμουζίνα Maybach, την οποία συχνά παίρνει ο κ. Ερντογάν σε ταξίδια μαζί του. Έχει 6 τέτοιες και κάθε μια κόστιζε το 2017 1 εκ. τουρκικές λίρες και άλλο 1 εκ. η θωράκισή της κάθε μίας. Σύνολο, 18 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.  

Στην Αθήνα και ο επικεφαλής της ΜΙΤ Ιμπραήμ Καλίν 

Ο Γ. Ευγενίδης μετέδωσε επίσης την πληροφορία ότι στην αποστολή του κ. Ερντογάν, θα είναι ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος για μεγάλο διάστημα ήταν βασικός δίαυλος επικοινωνίας της Αθήνας με την τουρκική προεδρία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top