Ερντογάν: Στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος για την επίσκεψη αστραπή

Τον υποδέχθηκε ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης

Στην Αθήνα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Bίντεο από Alpha

Έφτασε στην Αθήνα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. Ο Τούρκος ηγέτης θα μείνει περίπου 5 ώρες στην Αθήνα και σε αυτό το διάστημα θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Στην Αθήνα σήμερα ο Ερντογάν: Φτάνει με κλάδο ελαίας και θετική ατζέντα

Τον κ. Ερντογάν στην Ελλάδα υποδέχθηκε στο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στο αεροδρόμιο όλα ήταν έτοιμα από νωρίς για την άφιξη του Τούρκου πρόεδρου και της συνοδείας του με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια. Ο Τούρκος πρόεδρος αφίχθη στην Αθήνα λίγα λεπτά μετά τις 10, μισή ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο. 

Ερντογάν: Στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος για επίσκεψη αστραπή

Τον Tούρκο πρόεδρο υποδέχθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης

Λίγο μετά τις 11:00 ο κ. Ερντογάν αναχώρησε με την αυτοκινητοπομπή του από το «Ελ. Βενιζέλος» κατευθυνόμενος προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντήσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, στις 12:15 ο Τούρκος πρόεδρος θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική αντιπροσωπεία.

Δείτε πλάνα από την άφιξη Ερντογάν στην Αθήνα / Βίντεο από ΕΡΤ

Επίσκεψη Ερντογάν: Το πρόγραμμα των συναντήσεων

  • Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στις 11:30, θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
  • Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί  στις 11:30 με τον ομόλογό του της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.  
  • Στις 12:00 θα συναντηθεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  Κ. Χατζηδάκης με τον Τούρκο ομόλογο του Μεχμέτ Σιμσέκ , οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης και  Α. Παπαδόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μπουράκ Ακτσαπάρ,  ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δ. Καιρίδης, Προστασίας του Πολίτη  Γ. Οικονόμου και Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής Χρ. Στυλιανίδης με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια , η υπουργός Τουρισμού  Ο. Κεφαλογιάννη και Πολιτισμού  Λ. Μενδώνη με τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νουρί Ερσόι και ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης με τον υπουργό Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας Γιουσούφ Τεκίν.
  • Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:15 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.
  • Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο κ. Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.
  • Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top