Δόμνα Μιχαηλίδου: Δικαίωμα των παιδιών η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Τι απάντησε στη βουλευτή της Νίκης Α. Κουρουπάκη που ζήτησε να καταργηθεί

Δεν πρόκειται να καταργηθεί το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, το οποίο είναι ενταγμένο στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, απάντησε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου στη Βουλή, σε ερώτηση της βουλευτή του κόμματος «Νίκη», Ασπασίας Κουρουπάκη. 

Χριστούγεννα 2023: Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές

Η κυρία Κουρουπάκη ζήτησε να καταργηθεί το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης,  υποστηρίζοντας ότι «η Δανία που από το 1970 και η Σουηδία ήδη από το 1955 εφαρμόζουν το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είχαν ως αποτέλεσμα τα αυξημένα ποσοστά διαζυγίων, αυτοκτονιών καθώς και αμβλώσεων».  

Η βουλευτής του κόμματος Νίκη, Αναστασία Κουρουπάκη, η οποία ζήτησε να καταργηθεί το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία

Η βουλευτής του κόμματος Νίκη, Αναστασία Κουρουπάκη, η οποία ζήτησε να καταργηθεί το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία

Νίκη - Νατσιός: «Να γίνεται αγωγή της αγνότητας στα σχολεία»

Η υφυπουργός Παιδείας προέτρεψε την Βουλευτή της «Νίκης» να καταθέσει οποιαδήποτε επιστημονική μελέτη η οποία συσχετίζει τον ρυθμό αυτοκτονιών στη Σουηδία και τη Δανία με τα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Bullying: Πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες ανακοίνωσε η  Μιχαηλίδου 

Ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μιχαηλίδου, από το βήμα της Βουλής:  

Κασσελάκης: «Εξαφάνισε» τη Μιχαηλίδου από την επίσκεψη σε σχολείο ΑΜΕΑ

«Το περιεχόμενο του μαθήματος είναι πλήρως εναρμονισμένο με την ηλικία των παιδιών και οι δράσεις που προτείνονται υπακούν σε συγκεκριμένους κανόνες δεοντολογίας και προδιαγραφές σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και με γνώμονα τις αρχές της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία.

Τα παιδιά θα πρέπει να ενημερώνονται χωρίς ταμπού γύρω από θέματα σεξουαλικής υγείας για να αποκτήσουν υπεύθυνη σεξουαλική συμπεριφορά, να μην εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο και να αντιλαμβάνονται τη συναίνεση ως αναγκαία προϋπόθεση για κάθε σεξουαλική πράξη.

Μέσα στο ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον της τάξης και με πρόσβαση στη σωστή και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση, στο έγκυρο και επιστημονικά κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό, οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν τα δικαιώματά τους πάνω στο σώμα τους, συζητώντας θέματα που τους απασχολούν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top