Κασσελάκης κατά Αυτιά για σχόλιο στην εκπομπή του 

Τι ρώτησε ο παρουσιαστής και τι είχε δηλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ    

To απόσπασμα της εκπομπής του Γ. Αυτιά που προκάλεσε την αντίδραση του Στ. Κασσελάκη    

Την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε χθεσινό σχόλιο του  παρουσιαστή της τηλεοπτικής εκπομπής του Σκάι «Καλημέρα», Γιώργου Αυτιά. 

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος «χαμός» με επίθεση Π. Πολάκη στο FΒ στη Σ. Αναγνωστοπούλου!

Αφορμή η αναφορά του κ. Κασσελάκη στη συνέντευξή του στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1, στο ζήτημα της «αποστρατιωτικοποίησης» των νησιών, το οποίο επανέφερε ο αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας.      

Ο Τούρκος Αρχηγός Ναυτικού αμφιβισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά   

«Όταν ένας δημοσιογράφος φτάνει στο σημείο να διαστρεβλώνει την καταγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπάρχουν σημάδια αποστρατιωτικοποίησης των νησιών ως επιθυμία του για αποστρατιωτικοποίηση, τότε δεν παίζει μόνο με τους τηλεθεατές του. Παίζει με τα εθνικά μας θέματα. Κύριε Μητσοτάκη, κάντε επιτέλους τον άνθρωπο υποψήφιο ευρωβουλευτή. Σας παρακαλάει κάθε Σαββατοκύριακο» έγραψε στην ανάρτησή του στο X ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Το ερώτημα του Γ. Αυτιά και η απάντηση 
  

«Ζητάει αποστρατιωτικοποίηση των νησιών» ανέφερε στη χθεσινή του εκπομπή ο Γιώργος Αυτιάς για τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Τουρκίας Ερτζουμέντ Τατλίογλου και αναρωτήθηκε: «Είχε μιλήσει κάποιος εδώ στην πατρίδα μας, περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών;». Ο παριστάμενος στο πάνελ δημοσιογράφος, Νίκος Ελευθερόγλου, τότε συμπλήρωσε: «Και προσφάτως κιόλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου».            

Τι είχε πει ο Στ. Κασσελάκης στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1:  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει για το συγκεκριμένο ζήτημα, την αποστρατιωτικοποίηση στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1:        

«Στ. Κασσελάκης: Όπως ανταλλάγματα στα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπου χρειάζεται, όπως ανταλλάγματα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Και γενικά, το βασικό πρέπει να είναι η θέση μας να μην είναι, όπως είπα, δεδομένη. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά της και να στέλνει εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Ν. Χατζηνικολάου: Γιατί το λέτε αυτό;

Στ. Κασσελάκης: Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό αυτό, ο Έλληνας έχει πληρώσει...

Ν. Χατζηνικολάου: Γιατί λέτε ότι αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά, σε τι στηρίζεται αυτό;

Στ. Κασσελάκης: Αν δείτε τον εξοπλισμό που έχει σταλεί...

Ν. Χατζηνικολάου: Το βρίσκω αυτό ότι δεν προσφέρει καλή υπηρεσία.

Στ. Κασσελάκης: Το έχουμε αναφέρει και ο ναύαρχος Αποστολάκης το έχει γράψει...

Ν. Χατζηνικολάου: Αποστρατιωτικοποιεί η Ελλάδα τα νησιά;

Στ. Κασσελάκης: Υπάρχει εξοπλισμός ο οποίος έχει μεταφερθεί προς την Ουκρανία και υπάρχει εξοπλισμός ο οποίος δεν θα έχει αντικατάσταση σε μερικά νησιά. Να το κοιτάξουμε αυτό στο επόμενο διάστημα, αν θέλετε. Το έχει αναδείξει και ο κ. Αποστολάκης και είναι κάτι το οποίο εμάς βρίσκει ως κόκκινη γραμμή σε οποιοδήποτε διάλογο με την Τουρκία».

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης είχε κατηγορήσει ξανά, στις 15/10/2023, τον Γιώργο Αυτιά, τότε για ομοφοβικό σχόλιο στην εκπομπή του όπως υποστήριξε, με τον δημοσιογράφο να απορρίπτει κατηγορηματικά  τις κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top