Κασσελάκης: Γιατί έπρεπε να παντρευτεί τον Τάιλερ  - Τι εξήγησε δικηγόρος  

Τι αναφέρει ο Β. Σωτηρόπουλος για τον λόγο του γάμου του προέδρου ΣΥΡΙΖA

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το τι ισχύει με τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών  

Το δικαίωμα άδειας διαμονής σε χώρα της Ε.Ε. ακόμη και για συζύγους που δεν είναι πολίτες κράτους -  μέλους της είναι πιθανότατα ο λόγος για τον οποίο έπρεπε να γίνει το συντομότερο δυνατό ο γάμος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με τον σύντροφό του Τάιλερ Μάκμπεθ στις ΗΠΑ.      

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μάκμπεθ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μάκμπεθ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ 

Κασσελάκης - Τάιλερ: Στη Νέα Υόρκη ο γάμος, στην Ελλάδα το γλέντι

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Βασίλης Σωτηρόπουλος σε ανάρτησή του στο Χ, με την Οδηγία του 2004 της ΕΕ αναγνωρίζεται δικαίωμα άδειας διαμονής σε χώρα της  ακόμη και για συζύγους που δεν είναι πολίτες κράτους μέλους της Ε.Ε. Δηλαδή, αν ένας Έλληνας έχει παντρευθεί μία Αμερικανίδα, η σύζυγος αυτομάτως αποκτά κανονική άδεια διαμονής στην Ελλάδα λόγω συζυγικού δεσμού.

 

 

Όσον αφορά τους γάμους ομοφύλων, το Δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε το 2018 πως  ακόμα και τα κράτη  - μέλη της που δεν αναγνωρίζουν τους γάμους ομοφύλων στο εσωτερικό τους δίκαιο, είναι υποχρεωμένα να θεωρούν σύζυγους τους ομόφυλους συζύγους πολιτών της Ε.Ε. που οι ίδιοι δεν ίναι πολίτες της και να τους χορηγήσουν άδεια διαμονής.

Κασσελάκης: «Απόσυρση» των γονιών του και ρόλος - κλειδί για τον Τάιλερ

Η Ελλάδα πάντως υποχρεώνει τα έγγαμα ομόφυλα ζευγάρια που παντρεύτηκαν στο εξωτερικό να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης στη χώρα μας. Και αυτό λογικά θα συμβεί και όταν ο Τάιλερ υποβάλει αίτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα λόγω γάμου. 
 

Τι γίνεται στην Ευρώπη 

Όπως ανέφερε η Τασούλα Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η πρώτη χώρα που ψήφισε υπέρ της καθιέρωσης των πολιτικών γάμων ομόφυλων ζευγαριών ήταν η Ολλανδία, για να ακολουθήσουν μέχρι σήμερα πολλές χώρες, πάνω από 19, όπως η Γαλλία,  το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ελβετία και πριν από λίγους μήνες η Εσθονία. 

Γάμοι ομόφυλων ζευγαριών: Οι χώρες στις οποίες υπάρχει νομικό πλαίσιο στην Ευρώπη

Γάμοι ομόφυλων ζευγαριών: Οι χώρες στις οποίες υπάρχει νομικό πλαίσιο στην Ευρώπη

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει ότι θα φέρει  νομοθετική ρύθμιση  για το θέμα μέχρι το τέλος της τετραετίας .
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top