ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την ηγεσία - Ψήφισαν Αχτσιόγλου & Κασσελάκης

Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα- Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Τι έκαναν παραμονή του β' γύρου οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ/ Μεσημεριανό δελτίο Star 23/9/23

Άνοιξαν στις 8 το πρωί της Κυριακής οι κάλπες για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι καλούνται να εκλέξουν νέο επικεφαλής του κόμματος. Θα παραμείνουν ανοιχτές ως τις 8 το βράδυ, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται δύο ώρες αργότερα. 

Αχτσιόγλου στο Star: Ανέτοιμος ο Κασσελάκης - Ανοιχτό το ζήτημα διαγραφών

Οι δύο «μονομάχοι» Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου διεκδικούν την προεδρία, με τον πρώτο να έχει ένα προβάδισμα από τον α’ γύρο της προηγούμενης Κυριακής. Eιδικότερα, στον α' γύρο ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε ποσοστό 44,91% και η Έφη Αχτσιόγλου 36,18%. 

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ:  Ψήφισαν Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η Έφη Αχτσιόγλου στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω.

Η ψήφος της Έφης Αχτσιόγλου για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ/ Eurokinissi Κώστας Τζούμας

Η ψήφος της Έφης Αχτσιόγλου για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ/ Eurokinissi Κώστας Τζούμας

Έξω από το δημαρχείο, υποστηρικτές της την υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα με την ίδια να τους δίνει το χέρι καθώς ανέβαινε τα σκαλιά χαμογελαστή. «Κρίσιμη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την ελληνική κοινωνία η σημερινή» είπε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιογράφου του ΟΡΕΝ που την περίμενε έξω από το σπίτι της πριν μεταβεί να ψηφίσει. 

Οι δηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου λίγο πριν την κάλπη/ βίντεο ΟΡΕΝ

Οι δηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου λίγο πριν την κάλπη/ βίντεο ΟΡΕΝ

«Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν βασικό μήνυμα. Η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και θα ασκεί αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή. [...] Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανησυχίες των πολιτών που θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει. Η μαζική συμμετοχή είναι ευθύνη και δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράζουμε τους ανθρώπους που επιδιώκουν μια άλλη πολιτική. Να εκφράσουμε τις προσοδοφόρες τους ελπίδες και πολιτική» είπε η Έφη Αχτσιόγλου λίγο αφότου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα. 

H άφιξη της Αχτσιόγλου στο Αιγάλεω και οι δηλώσεις της μετά την ψήφο- βίντεο ΕΡΤ

«Επιστροφή στην παράταξη. Αύριο στον ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε όλοι μαζί», τόνισε κλείνοντας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρά» μεταξύ Αχτσιόγλου- Κασσελάκη λίγο πριν τον β' γύρο εκλογών

Μετά τις 12:30 έφτασε στη Νέα Σμύρνη για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Στέφανος Κασσελάκης. Πλήθος υποστηρικτών τον περίμενε απέξω. 

Η ψήφος του Στέφανου Κασσελάκη στη Νέα Σμύρνη/ Eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

Η ψήφος του Στέφανου Κασσελάκη στη Νέα Σμύρνη/ Eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής, έχουμε ακόμα πολύ χρόνο, η κάλπη είναι άδεια σήμερα το πρωί και όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμος σήμερα είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εγγυητής της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Όλοι μας εμείς στην πρώτη γραμμή οφείλουμε να τους ακούσουμε. Από αύριο προχωράμε μαζί» ήταν τα λόγια του υποψήφιου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές.

Οι δηλώσεις Κασσελάκη μετά την ψήφο του- βίντεο Mega

Μάλιστα, έκανε γνωστό πως έπρεπε να φύγει για να πάει στο αεροδρόμιο, προκειμένου να υποδεχτεί τη μητέρα του που έρχεται από την Αμερική.

Εσωκομματικές ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα ψήφου στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

Η προεκλογική εκστρατεία των δύο υποψηφίων προέδρων ολοκληρώθηκε χθες, με βιντεοσκοπημένα μηνύματα που δημοσίευσαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media. 

Προεδρία ΣΥΡΙΖΑ: Νέα βίντεο από Κασσελάκη- Αχτσιόγλου λίγο πριν την κάλπη

Αχτσιόγλου- Κασσελάκης: Οι δραστηριότητες των υποψηφίων παραμονή του β’ γύρου

Χθες, τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας, η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίστηκε να πηγαίνει βόλτα με τον γιο της. «Σήμερα έχει μέρα ξεκούρασης, έχει τη βόλτα με το παιδί, τις υποχρεώσεις της μάνας τις κανονικές, τις ωραίες», είπε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επέλεξε να περάσει οικογενειακά την παραμονή των εκλογών.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Σε συνέδριο ο Κασσελάκης, στην παιδική χαρά η Αχτσιόγλου  

Πρόσθεσε ότι υπήρξε ένταση το προηγούμενο διάστημα, αλλά εκτίμησε ότι «μπορούμε από Δευτέρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Έχω δείξει μια εμπειρία και διάθεση ενότητας και πολιτικό περιεχόμενο, αλλά στο τέλος της ημέρας οι πολίτες θα αποφασίσουν» είπε.

Αχτσιόγλου - Κασσελάκης στις εργασίες διαρκούς συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ 2/9/23- ΙΝΤΙΜΕ Περιστέρης Δημήτρης

Αχτσιόγλου - Κασσελάκης στις εργασίες διαρκούς συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ 2/9/23- ΙΝΤΙΜΕ Περιστέρης Δημήτρης

Ο Στέφανος Κασσελάκης, από την άλλη, επέλεξε να έχει μια γεμάτη ημέρα με συναντήσεις. Αφού έκανε την πρωινή του βόλτα με τον σκύλο του συνοδευόμενος από τον σύντροφό του και τον πατέρα του, εμφανίστηκε με γραβάτα και σακάκι και μίλησε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν. «Σήμερα είναι ημέρα περισυλλογής για τα μέλη του κόμματος και ψηφοφόρους για να ψηφίσουν κατά συνείδηση αύριο. Ενωμένοι από Δευτέρα θα προχωρήσουμε», είπε.

Κάποια στιγμή, περαστικός του φώναξε «γεια σου πρόεδρε» και εκείνος έσπευσε να απάντησε «όχι ακόμα». Στη συνέχεια, βρέθηκε στο ευρωπαϊκό συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ όπου μίλησε για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Παραβρέθηκε επίσης στην κηδεία της μητέρας της Ρένας Δούρου, ενώ αργά το βράδυ, υποδέχθηκε νέους που τον στηρίζουν σε γνωστό μπαρ στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη και ποιοι Αχτσιόγλου

Χθες, το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη έδωσε επικαιροποιημένη λίστα με βουλευτές και στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Ανάμεσά τους είναι: Τάκης Χαρίτου, Μπέττυ Σκούφα, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Λευτέρης Αβραμάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Ραλλία Χρηστίδου, Γιώργος Ντζιμάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, Χρήστος Μπγιάλας, Νίκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης, Δημήτρης Βέττας, Οικονόμου Θανάσης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ελένη Αυλωνίτου, Γρηγόρης Στογιαννίδης, Χρήστος Σιμορέλη, Χαρά Καφαντάρη, Άννα Βαγενά,Θάνος Μωραϊτης. Επίσης, ήδη έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον Στέφανο Κασσελάκη οι: Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Έλενα Ακρίτα, Γιώργος Καραμέρος, Ράνια Θρασκιά, Νίκος Παππάς.

Aνάμεσα στους υποστηρικτές της Έφης Αχτσιόγλου είναι οι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μερόπη Τζούφη, Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος, Πέτη Πέρκα, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Ανέττα Καββαδία, Πάνος Λάμπρου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top