ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρά» μεταξύ Αχτσιόγλου- Κασσελάκη λίγο πριν τον β' γύρο εκλογών

Αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη νέου επικεφαλής του κόμματος

Όσα είπε χθες η Έφη Αχτσιόγλου στη Μάρα Ζαχαρέα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του νέου επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει, καθώς αύριο Κυριακή στις 08:00 ανοίγουν οι κάλπες για τα μέλη του κόμματος. Στο μεταξύ στο «κόκκινο» είναι η κόντρα των δύο υποψηφίων για την προεδρία, Έφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη.

Κασσελάκης για Αχτσιόγλου: «Κρατιέμαι εδώ και μια εβδομάδα επίτηδες»

H Έφη Αχτσιόγλου μίλησε χθες στη Μάρα Ζαχαρέα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «την Κυριακή ψηφίζουμε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, είναι ένα λειτούργημα και πρέπει να γνωρίζουμε την ετοιμότητα του προσώπου αυτού για τη χώρα».  

Αχτσιόγλου στο Star: Ανέτοιμος ο Κασσελάκης - Ανοιχτό το ζήτημα διαγραφών

Σχετικά με το email που επικαλέστηκε ο κ. Κασσελάκης,  η κ. Αχτσιόγλου αναρωτήθηκε από την πλευρά της αν επειδή δεν του απάντησε είναι λόγος να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος και ανέφερε ότι όσες φορές έχω ζητήσει να γίνει διάλογος δεν έλαβα απάντηση».«Ποιο είναι το επιχείρημα: Έστειλα ένα email στην Αχτσιόγλου και επειδή δεν μου απάντησε κατεβαίνω υποψήφιος;» πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα. 

Για τη θέση του Στ. Κασσελάκη  για τα κατεχόμενα στην Κύπρο ανέφερε: «Δεν έχω τη θέση ότι επρόκειτο περί γλωσσικού ολισθήματος. Βεβαίως ανακάλεσε. Αποδεικνύει την ανετοιμότητά του να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση», ενώ τόνισε πως μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης. «Έχω μια διαδρομή. Η εμπειρία είναι μία εγγύηση»  διαμήνυσε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε ότι έχει  συνυπάρξει με στελέχη που σήμερα της ασκούν κριτική.    

ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγίες για τους ψηφοφόρους στις εσωκομματικές εκλογές 

Τις οδηγίες για την εκλογή της Κυριακής έδωσε με ανακοίνωσή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή των Εκλογών. Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις 24 Σεπτεμβρίου 2023»

Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης διεκδικούν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ/ Eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης διεκδικούν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ/ Eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται οι επαναληπτικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Προέδρου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ..

Αναλυτικά για τη διαδικασία:

  1. Πότε ψηφίζω; Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.
  2. Πού ψηφίζω; Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/
  3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου; Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου
  4. Πως ψηφίζω από το εξωτερικό; Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.
  5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου; Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή 'Αδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.
  6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.​
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top