Συγκινητική τελετή στο Πεντάγωνο προς τιμή των πέντε νεκρών στη Λιβύη

Το στρατιωτικό προσωπικό βγήκε στα μπαλκόνια

Λιβύη: Τελετή Στο Πεντάγωνο Για Τους Νεκρούς Του Τροχαίου

«Ράγισαν» καρδιές στην τελετή απόδοσης τιμής των πέντε μελών της ανθρωπιστικής αποστολής που σκοτώθηκαν στο τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη.

Σπαραγμός στην κηδεία του 27χρονου αρχιλοχία - «Πού είσαι παλικάρι μου;»

Το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της έπαρσης της σημαίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία «αποχαιρέτησαν» τους νεκρούς του φρικτού δυστυχήματος, παραμένοντας σιωπηλοί στην είσοδο του υπουργείου. Την ίδια ώρα, το στρατιωτικό προσωπικό του υπουργείου βγήκε στα μπαλκόνια, χαιρετώντας στρατιωτικά.

Λιβύη: Τελετή απόδοσης τιμής στα τρία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν

Τελετή απόδοσης τιμής στα τρία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν στη Λιβύη

Τελετή απόδοσης τιμής στα τρία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν στη Λιβύη  (2)

Τελετή απόδοσης τιμής στα τρία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν στη Λιβύη  (3)

Τελετή απόδοσης τιμής στα τρία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν στη Λιβύη  (4)

Τελετή απόδοσης τιμής στα τρία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν στη Λιβύη  (5)

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας παρέστη στην τελετή. Εκεί παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός  ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ  Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Νίκος Δένδιας

Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια:

 

 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ένοπλων Δυνάμεων, Παναγίας Παντάνασσας. 

Νίκος Δένδιας

Λιβύη: Απονομή ανώτατου βαθμού στους αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους

Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια μετά από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο ανώτατος βαθμός στις αξιωματικούς, οι οποίες απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, στην αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ (ΑΜ: ΥΝ-232) ο βαθμός της υποναυάρχου και στην επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ΑΜ: 63908) ο βαθμός της υποπτεράρχου.

Επίσης, με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη, χθες, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, με πρόταση του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας και μετά από απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς, απονέμεται ο βαθμός του συνταγματάρχη στον αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη (ΑΜ: ΜΥ 21150), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top