Λιβύη: Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τα θύματα της ελληνικής αποστολής  

Θερμά συλλυπητήρια από όλες τις πτέρυγες  του κοινοβουλίου  

Βουλή Σιγή

Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Βουλή, στη μνήμη των πέντε θυμάτων της ελληνικής αποστολής, που σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Λιβύη.

Λιβύη: Η τραγική ιστορία της νοσηλεύτριας που σκοτώθηκε στο τροχαίο

«Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη μας για την απώλεια των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των άλλο δύο θυμάτων της ελληνικής αποστολής, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη. Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται βεβαίως στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και στους τραυματίες της αποστολής» ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, προτείνοντας ταυτόχρονα στο Σώμα της Ολομέλειας, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Λιβύη: «Ήμουν προορισμένη να υπηρετήσω την Αεροπορία πριν γεννηθώ»

Το αίτημα έγινε δεκτό ομόφωνα, ενώ την οδύνη και τα θερμά συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασαν και βουλευτές.

Ανάμεσα τους και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Αποστολάκης, που τόνισε την ανάγκη πλήρους ενημέρωσης από την κυβέρνηση, για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Νίκος Δένδιας: Βαθύτατη οδύνη για τους πέντε νεκρούς της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη - Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τη βαθύτατη οδύνη του και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των πέντε Ελλήνων, τριών στρατιωτικών και δύο πολιτών, που σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Λιβύη ενώ συμμετείχαν στην ανθρωπιστική ελληνική αποστολή στη χώρα μετά τις φονικές πλημμύρες της προηγούμενης εβδομάδας εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του το πρωί της Δευτέρας.

Παράλληλα ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε την κήρυξη τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τραγωδία με τους πέντε Έλληνες νεκρούς στη Λιβύη.

Ολόκληρη η  δήλωση του Νίκου Δένδια

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή.

Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top