Φέρνουν αλλαγές στην κυβέρνηση οι πλημμύρες; Ώρα αποφάσεων για Μητσοτάκη  

Οι αιχμές Αγοραστού για τα αντιπλημμυρικά και η απάντηση Μαξίμου  

Όσο υποχωρούν τα νερά από τις πλημμύρες, τόσο ξεκινούν οι κόντρες και το πινγκ πονγκ των ευθυνών που ακολουθεί πάντα αντίστοιχες φυσικές καταστροφές. 

Λάρισα - Συγκλονιστικές εικόνες: Με έναν σάκο και τα παιδιά στην πλάτη!

Ο Γιώργος Ευγενίδης αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στην  χαρακτηριστική περίπτωση του «γαλάζιου» περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.    

Αντιπλημμυρικά έργα: Οι «αιχμές» Αγοραστού και η απάντηση της κυβέρνησης

Ο Αγοραστός ισχυρίζεται σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ότι οι πόροι και ο σχεδιασμός για τα αντιπλημμυρικά έργα γίνονται από την κεντρική διοίκηση, από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι η Περιφέρεια δεν έχει αυτούς τους πόρους. 

Αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία: Οι αιχμές Αγοραστού

Αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία: Οι αιχμές Αγοραστού 

Η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι η Περιφέρεια κάνει αντιπλημμυρικά και μάλιστα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι αναρτημένες αρκετές ανακοινώσεις αναφορικά με τον σχεδιασμό και την πρόοδο αντιπλημμυρικών έργων, ακόμα και για τον Πηνειό. 

Δένδιας: Από το βράδυ της Τετάρτης ήταν σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις 

Όσον αφορά στα της κινητοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων, σήμερα, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας είπε το εξής που έχει αξία: Ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν σε κινητοποίηση από το βράδυ της Τετάρτης.

Νίκος Δένδιας: Οι ένοπλες δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα

Νίκος Δένδιας: Οι ένοπλες δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα

 

Κακοκαιρία: Ο στρατός στους δρόμους για απεγκλωβισμούς και βοήθεια

Άρα, ήταν επιχειρησιακά διαθέσιμες από τότε, πλην όμως τη μεγάλη κινητοποίηση την είδαμε πρωί προς μεσημέρι Πέμπτης, παρά το ότι υπήρχαν οι μετεωρολογικές προβλέψεις, καθώς δεν ζητήθηκε η επέμβασή τους, όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο. Το απόγευμα της Τετάρτης αυτό που ζητήθηκε ήταν ένα  ελικόπτερο του στρατού για δύο αγνοούμενους σε χωριό της Καρδίτσας και από το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε προοδευτικά η κινητοποίηση δυνάμεων. 

Ώρα αποφάσεων από αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου 

O Γιώργος Ευγενίδης ανέφερε επίσης  ότι ο Πρωθυπουργός έχει αρκετές αποφάσεις να πάρει ευρισκόμενος από αύριο στο γραφείο του. Αποφάσεις για την αποκατάσταση της περιοχής, βεβαίως, αλλά και για την προοπτική διορθωτικών κινήσεων, περιορισμένων έστω, στο κυβερνητικό σχήμα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top