Κακοκαιρία: Ο στρατός στους δρόμους για απεγκλωβισμούς και βοήθεια

Στη «μάχη» και επίλεκτη μονάδα των ειδικών δυνάμεων.  

Ο στρατός βγήκε στους δρόμους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. Αυτή τη φορά «επιστρατεύθηκε» και η αφρόκρεμα των ειδικών δυνάμεων, όπως μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Σπύρο Λάμπρου.  

Κακοκαιρία: Στη «μάχη» και οι Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή Δένδια  

Πρόκκειται για τη Ζ-ΜΑΚ, την επίλεκτη  μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων και ο λόγος είναι ότι αυτή η ομάδα έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό.  Είναι οι Έλληνες κομάντος που οι εχθροί της πατρίδας μας δεν θέλουν να βρουν μπροστά τους. Με την εκπαίδευσή τους και κυρίως με τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους, σώζουν ζωές! 

Στους δρόμους οι επίλεκτοι κομάντος για την κακοκαιρία

Τα μαύρα πλωτά σκάφη -τύπου Ζοντιακ- που χρησιμοποιούν είναι ιδανικά για τέτοιες αποστολές.  Τα μικρά μεταφέρουν 7 άτομα, τα μεγάλα μέχρι και 14. 

«Ανθρώπινο χέρι πλημμύρισε τον Θεσσαλικό κάμπο»-Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Οι καταδρομείς της Ζ-ΜΑΚ έχουν κι ειδικό εξοπλισμό αναρρίχησης, που στη σημερινή «μάχη» τους χρησίμευσε για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους! 

Έχουν επιστρατευτεί εσκαφείς, οχήματα Χάμερ και φορτηγά Στάγιερ. Είναι ανθεκτικά, έχουν ψηλά τις εξατμίσεις κι έτσι μπορούν αν «μπουν» στα ορμητικά νερά χωρίς να σβήσει η μηχανή. 

Κακοκαιρία: Οι δραματικοί απεγκλωβισμοί με ελικόπτερα από τις ταράτσες

Στην μάχη κι ελικόπτερο Αγκούστα Μπελ της Πολεμικής μας Αεροπορίας για απεγκλωβισμό παιδιού και γονέα, στην Καρδίτσα, ενώ μια προσωρινή λύση για τους κατεστραμμένους δρόμους δίνει η ιρλανδική γέφυρα Μπέλεϋ που κατασκευάσθηκε στα Καλά Νερά Βόλου. 

Κακοκαιρία: Κατασκευή γέφυρας από τον στρατό

Κακοκαιρία: Κατασκευή γέφυρας από τον στρατό 

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται ένας Λόχος Εκτάκτων Αναγκών και ένα C-130. 

60 άνθρωποι, που έφυγαν άρον  - άρον από τα σπίτια τους, φιλοξενουνται στην 32η Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Βόλο, στο στρατόπεδο Γεωργούλα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top