Αποστολή Star στην Άγκυρα: «Πρόβα» για Νέα Υόρκη η συνάντηση των ΥΠΕΞ 

Ερωτηματικό η στάση Ερντογάν με την οικονομία σε μαύρα χάλια στην Τουρκία  

Αποκλειστικές πληροφορίες για τα σημεία που θα κρίνουν την έκβαση της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, μετέδωσε η απεσταλμένη του Star στην Άγκυρα, Κατερίνα Τσαμούρη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Σπύρο Λάμπρου.    

Γιώργος Γεραπετρίτης: Στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών

Η διπλωματική συντάκτρια του Star υπενθύμισε ότι έχει να έρθει στην Άγκυρα Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών από τον Απρίλιο του 2021 και την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου των τότε Υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν: Τι μετέδωσε η απεσταλμένη του Star Κ. Τσαμούρη από την Άγκυρα

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν: Τι μετέδωσε η απεσταλμένη του Star Κ. Τσαμούρη από την Άγκυρα  

Όπως πρόσθεσε η αυριανή συνάντηση δε θα είναι μια πρόβα για τη Χάγη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Star οι Υπουργοί Εξωτερικών δεν έχουν εξουσιοδότηση να μπουν στα «βαθιά» των ελληνοτουρκικών.  

Άκρως θεαματικό το Athens Flying Week - Στο κόκπιτ γαλλικού Rafal ο Δένδιας

Θα είναι όμως μια πρόβα για την Νέα Υόρκη, καθώς θα προετοιμάσουν τη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που θα γίνει σε λίγες μέρες στη Γενική  Συνέλευση του ΟΗΕ, όπως και στο Ανώτατο  Συμβούλιο Συνεργασίας που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο.  

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός

Ήδη, ο Πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμά του από την Κύπρο όπου είναι σήμερα, καθώς  μίλησε για συγκρατημένη αισιοδοξία.   Όπως σημείωσε, ναι μεν μειώθηκε η ένταση, αλλά η Τουρκία δεν πρέπει να επιστρέψει στις επιθετικές κινήσεις σε βάρος της Ελλάδας.  

Στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία   

Ένα ερώτημα βεβαίως είναι  πόσο  θα επηρεάσει η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς, όπως  ανέφερε ο Σπύρος Λάμπρου, «όποτε η Τουρκία ζορίζεται οικονομικά ξεσπά σε εμάς». 

Αποστολή Star στην Άγκυρα: Μεγάλα τα οικονομικά προβλήματα στην Τουρκία

Αποστολή Star στην Άγκυρα: Μεγάλα τα οικονομικά προβλήματα στην Τουρκία 

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στο παραλήρημα Ερντογάν για το κάψιμο της Σμύρνης

Η απεσταλμένη του Star τόνισε ότι με το που φτάνει κάποιος στην Άγκυρα βλέπει τα αποτελέσματα της πολιτικής του Ερντογάν. «Δεν είναι Κωνσταντινούπολη. Είδα κόσμο να κοιτάζει τις τιμές στο μανάβικο και να φεύγει. Στα σούπερ μάρκετ ψυχή. Στα μαγαζιά το ίδιο. Σκεφτείτε ότι ο πληθωρισμός τον Αύγουστο εκτοξεύθηκε στο 58,9% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ντόπιοι μου έλεγαν ότι το πραγματικό νούμερο είναι μεγαλύτερο. Φανταστείτε ότι κόβουν το ελαιόλαδο ή το γάλα» ανέφερε η Κ. Τσαμούρη,      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top