Σπαρτιάτες: Διέγραψε τρεις βουλευτές ο Βασίλης Στίγκας

Εκτός ΚΟ Δημητροκάλλης, Κατσιβαρδάς και Κόντης

Φουντώνει ο «εμφύλιος» πόλεμος στους «Σπαρτιάτες» - Ο Βασίλης Στίγκας διέγραψε τρεις βουλευτές / Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Στη διαγραφή τριών βουλευτών των «Σπαρτιατών» προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Πρόκειται για τους Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

Στα πρόθυρα διάλυσης οι Σπαρτιάτες λόγω Κασιδιάρη

Στο κείμενο της επιστολής, ο Βασίλης Στίγκας αναφέρει ως λόγο της διαγραφής: «Δεν νοείται σε μία Κ.Ο. οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς».

«Εμείς οι "Σπαρτιάτες" αναγνωρίζουμε τον Θεσμικό μας ρόλο και είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε την Δημοκρατία, τους Θεσμούς, τη χώρα και τους πολίτες», συμπληρώνει στην επιστολή του.

Σπαρτιάτες: Διέγραψε τρεις βουλευτές ο Βασίλης Στίγκας

Στίγκας: Οι αναφορές σε «Greek mafia» και «Δον Κορλεόνε»

Νωρίτερα ο Βασίλης Στίγκας είχε εξαπολύσει βαριές κατηγορίες κατά των βουλευτών των «Σπαρτιατών» που απουσίαζαν από τα έδρανα της Βουλής κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές.

«Μπήκα στα "ρεκόρ Γκίνες", με το να κάθομαι μόνος μου από το κόμμα στα έδρανα. Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα εξωκοινοβουλευτικά. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε», υποστήριξε ο κ.Στίγκας, ενώ σημείωσε:

«Τους λένε τι θα κάνουν, πότε και πώς θα το κάνουν. Εδώ η χώρα μας καίγεται από άκρη σε άκρη ακόμη και σήμερα που μιλάμε, έχουμε εθνικά θέματα και είναι μπροστά μας χίλια δύο προβλήματα. Κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν το δικό τους. Εγώ, όμως, δεν φοβάμαι. Στέκομαι όρθιος. Σε όλη μου την ζωή έχω πέσει πολλές φορές και έχω ξανασηκωθεί. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν».

«Ομοβροντία» 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» κατά Στίγκα: «Προσβάλλει 250.000 ψηφοφόρους»

Στο μεταξύ επίθεση στον πρόεδρο των «Σπαρτιατών», Βασίλη Στίγκα, που τους κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, ότι είναι καθοδηγούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε, εξαπέλυσαν έντεκα βουλευτές του κόμματος, με κοινή γραπτή δήλωσή τους.

«Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι», τονίζουν στην δήλωσή τους οι βουλευτές του κόμματος.

«Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000  ψηφοφόρους μας που είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε. Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στίγκας; Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή», συμπληρώνουν.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα "ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ" ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα».

Τη δήλωση υπογράφουν οι βουλευτές:

Ιωάννης Δημητροκάλης

Ιωάννης Κόντης

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

Κωνσταντίνος Φλώρος

Γεώργιος Μανούσος

Πέτρος Δημητριάδης

Διονύσιος Βαλτογιάννης

Αθανάσιος Χαλκιάς

Γεώργιος Ασπιώτης

Αλέξανδρος Ζερβέας

Μιχάλης Γαυγιωτάκης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top