Στα πρόθυρα διάλυσης οι Σπαρτιάτες λόγω Κασιδιάρη

«Ελέγχει τους βουλευτές από τη φυλακή»

Λίγο πριν την διάλυση βρίσκεται η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών, καθώς οι περισσότεροι βουλευτές στηρίζουν ανοιχτά τον Ηλία Κασιδιάρη και ζητούν ανοιχτό συνέδριο, ώστε να αναλάβουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και την ηγεσία του κόμματος, αποπέμποντας τον Βασίλη Στίγκα

Ο «πόλεμος» έχει ξεσπάσει για το ποιος θα επικρατήσει στους Σπαρτιάτες. Από τη μια, η πλευρά του προέδρου Βασίλη Στίγκα που δε θέλει το κόμμα του να χειραγωγείται από τον Ηλία Κασιδιάρη και από την άλλη, σχεδόν σύσσωμη η ομάδα των βουλευτών του που στηρίζουν ανοιχτά τον φυλακισμένο πρωην Χρυσαυγίτη.

Η «μάχη» είναι λυσαλλέα και για έναν ακόμη λόγο: ποια απο τις δυο πλευρές θα πάρει το 1 εκατομμύριο της κρατικής χρηματοδότησης.

Σε ένα παιχνίδι τακτικής αναβλήθηκε για αύριο η συνεδρίαση της Κ.Ο., με την αιτιολογία ότι ο πρόεδρος Στίγκας αντιμετωπίζει ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα. Σύμφωνα, όμως, με το ρεπορτάζ του Γιώργου Κολοβάτσιου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Βασίλης Στίγκας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να πείσει τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές να μείνουν μαζί του, ώστε να μη διαλυθεί η κοινοβουλευτική του ομάδα.

Σπαρτιάτες: «Ο Κασιδιάρης ελέγχει τους βουλευτές από τη φυλακή»

Ακόμα, πηγές από τους κόλπους των Σπαρτιατών καταγγέλλουν ότι ο Κασιδιάρης ελέγχει τους βουλευτές μέσα από τη φυλακή και έχει ορίσει μάλιστα αρχηγό και υπαρχηγό, σε μια προσπάθεια να ελέγχει τις αποφάσεις του κόμματος. 

Όπως αναφέρουν, του Κασιδιάρη είναι η ιδέα να πάνε σε ανοιχτό συνέδριο, εγγράφοντας νέα δικά τους μέλη, ώστε να αποσπάσουν την προεδρία των Σπαρτιατών. Βομβαρδίζουν με περισσότερα από 200 αιτήματα νέων μελών καθημερινά τα γραφεία του κόμματος, τα οποία όμως ο Στίγκας δεν υπογράφει.

Τέλος, στην αυριανή συνεδρίαση τη Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο πρόεδρος Βασίλης Στίγκας  θα τους θέσει ανοιχτά το δίλλημα «όποιος θέλει φεύγει και γίνεται ανεξάρτητος υπό την ηγεσία του Κασιδιάρη ή  όποιος θέλει μένει στους Σπαρτιάτες που χαράζουν τον δικό τους δρόμο». 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top