Μυτιλήνη: Μητέρα που νίκησε τον καρκίνο πέτυχε στις πανελλήνιες

Τη συνάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να τη συγχαρεί

Λέσβος: Συνάντηση Μητσοτάκη Με Μητέρα Που Νίκησε Τον Καρκίνο

Δύο ξεχωριστούς επιτυχόντες των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει χθες στη Μυτιλήνη ο πρωθυπουργός. 

Βάσεις 2023: Αυτές είναι οι σχολές με τις υψηλότερες βάσεις

Λίγο πριν την εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για τη θέση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Αναστασία Μπαστούνη, μία πολύτεκνη μητέρα η οποία βγήκε νικήτρια στη μάχη με τον καρκίνο του μαστού και φέτος κατάφερε να μπει στη σχολή επιλογής της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Αναστασία Μπαστούνη, πολύτεκνη μητέρα που πέρασε στις πανελλήνιες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Αναστασία Μπαστούνη, πολύτεκνη μητέρα που πέρασε στις πανελλήνιες

Η Αναστασία μίλησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον αγώνα που έδωσε ώστε να ξεπεράσει τον καρκίνο, σημειώνοντας ότι χάρη στο τακτικό ψηλάφισμα η ασθένεια εντοπίστηκε σε πρώιμο στάδιο. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και των προληπτικών εξετάσεων, λέγοντας ότι ακριβώς σε αυτό το πνεύμα θεσπίστηκε το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». 

Πανελλήνιες 2023: Όλες οι βάσεις εισαγωγής – Αναλυτικοί πίνακες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την Αναστασία για την επιτυχία της και την είσοδο στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για όλους. Επισήμανε ακόμα ότι πλέον η παλιά αλληλουχία «αποφοιτώ από το σχολείο, σπουδάζω και μετά βρίσκω μία δουλειά» δεν ισχύει, καθώς όποιος θέλει μπορεί να καταρτιστεί και να αποκτήσει νέες δεξιότητες με βάση τα ενδιαφέροντά του. 

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό του στην πολύτεκνη μητέρα που ξεπέρασε τον καρκίνο κι έκανε το όνειρό της να σπουδάσει, πραγματικότητα 

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό του στην πολύτεκνη μητέρα που ξεπέρασε τον καρκίνο κι έκανε το όνειρό της να σπουδάσει, πραγματικότητα 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συνάντησε τον Στρατή Παπουτσάνη, τον αριστούχο μαθητή που πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία φέτος ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους στη Λέσβο. 

Ο Γιάννης Ντούνος από τα Φιλιατρά συγκέντρωσε 19.180 μόρια και αρίστευσε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στον 18χρονο Στρατή πόσο εντυπωσιασμένος είναι από την επιτυχία του, τον ρώτησε για τα ενδιαφέροντά του, τις εμπειρίες του και πώς αποφάσισε να επιλέξει την Ιατρική. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον αριστούχο μαθητής Στρατή Παπουτσάνη που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη Μυτιλήνη

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη σημασία της δημόσιας παιδείας, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι τα δημόσια πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι πολύ καλά, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στους σπουδαστές, κι ότι δουλειά της κυβέρνησης είναι να τα στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί. 

Πανελλήνιες 2023: Ο πρώτος των πρώτων συγκέντρωσε 20.000 μόρια

Ο Στρατής συμφώνησε, λέγοντας ότι είναι κρίσιμο να στηριχθεί όσο γίνεται ένα τέτοιο θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά ότι περίπου εννέα στα δέκα Ελληνόπουλα πηγαίνουν σε δημόσια σχολεία, γεγονός που δείχνει τη σημασία της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ προσέθεσε πως το δημόσιο πανεπιστήμιο βρίσκεται στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής. 

Ο Στρατής πέρασε στην Ιατρική

Ο Στρατής πέρασε στην Ιατρική

«Προτεραιότητά μας είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο και κυρίως να το αναβαθμίσουμε», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το ΑΠΘ, στο οποίο προσανατολίζεται ο Στρατής, έχει μία ιδιαίτερα εξωστρεφή σχολή Ιατρικής, προσφέροντας μάλιστα και αγγλόγλωσσες προπτυχιακές σπουδές για ξένους φοιτητές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top