Αντιδράσεις για το «μάθημα αγνότητας» στα σχολεία

Έντονες συζητήσεις στον δημόσιο διάλογο από την πρόταση Νατσιού

Έντονες συζητήσεις στον δημόσιο διάλογο προκάλεσε η πρόταση του προέδρου του κόμματος Νίκη, Δημήτρη Νατσιού, για «μάθημα αγνότητας» στα σχολεία.

Ο κ. Νατσιός μίλησε για το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού: «Εξ άκρας συλλήψεως υπάρχει άνθρωπος, υπάρχει το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού. Αυτή ειναι η αποψή μας. (…) Να διδάσκουμε κείμενα από τους μεγάλους μαϊστόρους της λογοτεχνίας μας. Η λέξη αγνότητα σας ενοχλεί; Αν διδάξετε ένα κείμενο του Πολέμη, του Ελύτη, του Δροσίνη, του Κάλβου, όλα αυτά είναι κείμενα αγνότητας».

Νίκη - Νατσιός: «Να γίνεται αγωγή της αγνότητας στα σχολεία»

Ο Δημήτρης Νατσιός  με αυτές τις δηλώσεις άφησε να εννοηθεί ότι πρέπει να εισαχθεί στα σχολεία μάθημα αγνότητας με απώτερο σκοπό να αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες κυήσεις και συνεπώς οι αμβλώσεις.

Οι αντιδράσεις ποικίλουν, τόσο από το χώρο της εκπαίδευσης όσο και από τους νέους.

Εκλογές 2023: «Με φόβο Θεού θα πορευτούμε για τη νίκη του Ελληνισμού»

«Πρέπει να κοιτάμε πάντα την παιδαγωγικότητα σε οτιδήποτε προτείνει ο οποιοσδήποτε. Υπάρχει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και υπάρχει ένα μεγάλο πλούσιο υλικό, αυτό εμπλουτίζεται κάθε χρόνο, δεν είναι σταθερό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου.

Οι  μεγαλύτεροι σε ηλικία πάντως, βλέπουν με καλό μάτι, την ενίσχυση της διδασκαλίας των παιδιών πάνω σε θέματα κυρίως σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Αρχηγός ΝΙΚΗΣ Νατσιός: Μάρτυρας κατηγορίας κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη!

Σήμερα, πάντως, ο κυριος Νατσιός επιχειρώντας να αμβλύνει τις αντιδράσεις είπε ότι  έκανε λόγο για πνευματική αγνότητα και πως παρερμηνευτήκαν οι δηλώσεις του. 

«Να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μας έχουν δώσει οι πρόγονοί μας, οι σπουδαίοι λογοτέχνες μας, για να γλυκάνει – όπως είπα και χθες – η ψυχή τους. Αυτή είναι η παιδεία της αγνότητας. Όλα τα άλλα παρεξηγήθηκαν. Δεν μίλησα ούτε περί παρθενίας», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top