ΣΥΡΙΖΑ: O Σωκράτης Φάμελλος προσωρινός πρόεδρος της Κ.Ο.

Κρίσιμη η συνεδρίαση της Πολ. Γραμματείας- Πρώτη φορά χωρίς τον Αλ.Τσίπρα

Στον Σωκράτη Φάμελλο φαίνεται να καταλήγουν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, για επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ειρήνης Σαββοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, μετά την άρνηση της Όλγας Γεροβασίλη να αναλάβει προσωρινά επικεφαλής του κόμματος, φαίνεται πως στο πρόσωπο του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης είδαν τον προσωρινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα 42 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας- «Όχι» από Γεροβασίλη

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Όλγα Γεροβασίλη προορίζεται για αντιπρόεδρος στη Βουλή, ενώ ο Διονύσης Καλαματιανός και η Σία Αναγνωστοπούλου έχουν προταθεί για γραμματείς της Κ.Ο.

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου, διαρκές συνέδριο τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου εκλογή από τη βάση φέρεται να εισηγήθηκε η Γραμματεας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου.

Η Πολιτική Γραμματεία συνεχίζει να συνεδριάζει, πρώτη φορά χωρίς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

O Σωκράτης Φάμελλος/ Eurokinissi Δημητρόπουλος Σωτήρης

O Σωκράτης Φάμελλος/ Eurokinissi Δημητρόπουλος Σωτήρης

Ποιος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι χήρος και πατέρας ενός παιδιού. 

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (πτυχίο) και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (MSc). Είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό

To ρεπορτάζ της Ειρήνης Σαββοπούλου στο Star για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

To ρεπορτάζ της Ειρήνης Σαββοπούλου στο Star για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Από τον Ιανουάριο του 2015 εκλέγεται Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης.

Τον Οκτώβριο του 2015 ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ. Τον Απρίλιο του 2016 ορίστηκε Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Φάμελλος: Καταπατημένο και δασικό το οικόπεδο με τους 26 νεκρούς στο Μάτι

Συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος και ήταν Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)

Από το Νοέμβριο 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπου και ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία, την ανακύκλωση, τους δασικούς χάρτες και τις περιοχές προστασίας της φύσης.

Στην τρέχουσα Κοινοβουλευτική περίοδο, είναι Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχει στη Διαρκή Μόνιμη Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος.

Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με δραστηριοποίηση στα θεματικά πεδία της βιώσιμης ανάπτυξης, κλιματικής αλλαγής, κοινωνικών υποθέσεων, μετανάστευσης και προσφύγων.

Συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές ομάδες φιλίας μεταξύ των χωρών Ελλάδας – Αργεντινής, Ελλάδας – Σερβίας, Ελλάδας – Αιγύπτου, Ελλάδας – Ιορδανίας και Ελλάδας– Λιθουανίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top