Ξέφρενη η «κούρσα» διαδοχής του Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Τουλάχιστον 5 οι υποψήφιοι αρχηγοί – «Άρωμα γυναίκας» στα φαβορί    

Οι υποψήφιοι για τη διαδοχή Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο Star)  

Υπό την επήρεια του σοκ μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση  του Αλέξη Τσίπρα, στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν τα βήματά τους για την επόμενη μέρα. Οι διεργασίες είναι έντονες, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται μετά από 15 χρόνια να αναδείξει νέο αρχηγό. Οι πιθανές υποψηφιότητες μέχρι αυτή τη στιγμή είναι πέντε, ενώ τα φαβορί έχουν άρωμα γυναίκας. 

 ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε η κούρσα της διαδοχής μετά την παραίτηση Τσίπρα 

ΣΥΡΙΖΑ:  Η επόμενη μέρα και η μάχη της διαδοχής 

Με τον Αλέξη Τσίπρα να παρακολουθεί εξ αποστάσεως την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να είναι διατεθειμένος με τον οποιονδήποτε τρόπο να παρέμβει στην εκλογική  διαδικασία, όπως λέει στους συνεργάτες του, το παρασκήνιο στην Κουμουνδούρου έχει πάρει φωτιά. 

Στην κούρσα της διαδοχής μέχρι αυτή τη στιγμή το όνομα της Έφης Αχτσιόγλου είναι το φαβορί για  τη διεκδίκηση της ηγεσίας, έχοντας τη στήριξη της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, της «Ομπρέλας», αλλά και κάποιων προεδρικών, όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Στην πρώτη της ανάρτηση η Ε. Αχτσιόγλου μετά την  παραίτηση Τσίπρα, χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό «τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο». Η ανάρτηση ερμηνεύτηκε από  πολλούς ως μήνυμα για καθολική στήριξή της στη μάχη της διαδοχής.

Η πρώτη ανάρτηση της Αχτσιόγλου μετά την παραίτηση Τσίπρα

Οι διεκδικητές της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ 

Στο κάδρο των διεκδικητών της ηγεσίας, αν δεν είναι η πρώην υπουργός Εργασίας μπαίνει ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ η προεκλογική στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη μπορεί να φούντωσε τα σενάρια για επανεμφάνισή του στο προσκήνιο, ο ίδιος όμως μιλώντας στο Star ήταν κατηγορηματικός. «Δεν υπάρχει περίπτωση να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ . Δεν επιδιώκω κάποιον ρόλο» δήλωσε ο Γ. Σακελλαρίδης.   

Η δήλωση Σακελλαρίδη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσει την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ

Η δήλωση Σακελλαρίδη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσει την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ 

Μια υποψηφιότητα που έχει πέσει στο τραπέζι,  κυρίως από την πλευρά των προεδρικών, είναι ο 42χρονος εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος όμως έχει το μειονέκτημα πως δεν είναι βουλευτής και δε θα μπορεί να εκπροσωπεί το κόμμα για μια ολόκληρη τετραετία.

Όσο για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, όπως όλα δείχνουν, δε θα είναι υποψήφιος, ενώ τις τελευταίες ώρες στη λίστα των υποψηφιοτήτων φιγουράρει και ο Παύλος Πολάκης.  

Ν. Φαραντούρης στο Star: Η ευθύνη του νέου προέδρου είναι να ενώσει και να ηγηθεί

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φαραντούρης, δήλωσε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star: «O ΣΥΡΙΖΑ ενηλικιώθηκε όταν κυβέρνησε. Τώρα πια χρειάζεται και να χειραφετηθεί. Δε θα είναι μια εύκολη διαδικασία η ευθύνη του προσώπου που θα τεθεί επικεφαλής. Είναι διπλή, να ενώσει αλλά και να ηγηθεί. Ο σκοπός είναι ξεκάθαρος, η κυβερνητική επάνοδος του χώρου για χάρη της κοινωνίας».  

Με άρωμα γυναίκας η μάχη της διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ 

Ισχυρό είναι το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας της Ρένας Δούρου, η οποία κατέγραψε τις δυνάμεις της στις εσωκομματικές εκλογές, βγαίνοντας δεύτερη σε σταυρούς, μετά  την Έφη Αχτσιόγλου και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται πως η μάχη της διεκδίκησης θα έχει άρωμα γυναίκας. 

Ρένα Δούρου - Έφη Αχτσιόγλου: Άρωμα γυναίκας στη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα

Ρένα Δούρου - Έφη Αχτσιόγλου: Άρωμα γυναίκας στη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα    

 

Την Κυριακή η πρώτη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων

Η Πολιτική Γραμματεία που θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα συνεδριάσει την Κυριακή, ενώ Τρίτη ή Τεταρτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να εκλέξει τον επικεφαλής, που θα εκπροσωπησει το κόμμα στις προγραμματικές δηλώσεις.
Η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη παραμένει η μοναδική πρόταση, με την ίδια να επιθυμεί να τη στηρίξουν όλοι οι βουλευτές, ανεξάρτητα σε ποια ομάδα ανήκουν.  

Παραίτηση Τσίπρα: Πότε συνεδριάζει η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top