Αντιδράσεις με δηλώσεις Λινού για καρκινοπαθείς - Τι απαντά η ίδια

«Φουντώνει» η κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Λινού

Νέα κόντρα στην υγεία / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Το θέμα της υγείας και της ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης δυο εβδομάδες πριν απο την κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις της Αθηνάς Λινού που αφορούν στη φροντίδα καρκινοπαθών σε τελικό στάδιο. Το κόμμα υποστηρίζει, δηλαδή, ότι όσα είπε η κυρία Λινού είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού, τον οποίο και έθεσε εκτός εκλογικής μάχης.

Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός 

«Ένας άνθρωπος που πλησιάζει προς το τέλος του με υψηλές δόσεις ακριβών αντικαρκινικών πιθανόν να μην μπορεί να σωθεί. Δεν τείνουμε να παρατείνουμε τη ζωή των αγαπημένων μας και δεν επιλέγουμε οι ίδιοι να παραταθεί η ζωή μας όταν είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία όταν δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας» είχε δηλώσει πριν από επτά χρόνια η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λίνου.

Με φόντο αυτές τις δηλώσεις, η ΝΔ ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να την απομακρύνει από τα ψηφοδέλτια τονίζοντας πως οι δηλώσεις της είναι σχεδόν ταυτόσημες με εκείνες του Σπύρου Πνευματικού, ο οποίος μίλησε για διαλογή ασθενών και βρέθηκε εκτός εκλογικής μάχης με απόφαση του κόμματος. 

Το βίντεο καρκινοπαθούς για Πνευματικό και το τηλεφώνημα Μητσοτάκη

«Το ερώτημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κύριος Τσίπρας που τόσο πολύ ενοχλήθηκε για το θέμα του κυρίου Πνευματικού - και εγώ λέω ορθώς ενοχλήθηκε - τι θα κάνει τώρα με τις δηλώσεις της κυρίας Λίνου» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «μετά από τρεις θανάτους συμπολιτών μας λόγω ελλείψεων στο ΕΚΑΒ και την ανατριχιαστική δήλωση του κ. Πνευματικού που αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην Υγεία για συρρίκνωση του ΕΣΥ και μείωση του κόστους με διαλογή ασθενών, η ΝΔ πασχίζει με χυδαίες διαστρεβλώσεις να πείσει πως είμαστε όλοι ίδιοι».

Τι απαντά η Αθηνά Λινού

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας σε ανάρτησή της παραπέμπει στο σύνολο της συνέντευξής της, στην οποία μιλάει για την ανακουφιστική φροντίδα των ασθενών.

«Πολλοί από μας έχουμε ζήσει τη δύσκολη απόφαση του πώς να υποστηρίξουμε τον άνθρωπό μας στα τελευταία του. Αυτές οι αποφάσεις δεν βασίζονται σε αναλύσεις οικονομικού κόστους-οφέλους, αλλά είναι θέματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγάπης» έγραψε στο Twitter. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top