Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός

Μετά τις δηλώσεις του για τους καρκινοπαθείς που προκάλεσαν σάλο

Εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας Σπύρος Πνευματικός

Οι δηλώσεις του περί «διαλογής» καρκινοπαθών σε νοσοκομεία για εξοικονόμηση κόστους προκάλεσαν σάλο, προκαλώντας δυσφορία και αντιδράσεις και εντός του κόμματος.

«Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό... Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή», δήλωσε ο κ. Πνευματικός / facebook

«Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό... Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή», δήλωσε ο κ. Πνευματικός / facebook

Αντιδράσεις για δηλώσεις υπ. βουλευτή ΝΔ Πνευματικού για καρκινοπαθείς

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ είχε δηλώσει: «Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό... Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω».

Πλεύρης: Προσωπικές οι απόψεις του Πνευματικού, δεν απηχούν αυτές της ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως ο κ. Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα και ότι εάν εκλεγεί, θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα.

«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες. Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλεγεί να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα», είπε, εξάλλου, την Πέμπτη.

Τι δήλωσε ο Σπύρος Πνευματικός μετά τον σάλο

«Συγνώμη» για τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τα λεγόμενά του, είπε ο Σπύρος Πνευματικός σε νεότερη ανάρτησή του στο facebook.

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top