Χίος: Κίνδυνος θερμού επεισοδίου με Τουρκία μετά τη σύγκρουση πλοίων!  

Το παρασκήνιο με τη διάσωση και πώς δείχνει να εκτονώθηκε η κατάσταση 

Χίος: Συναγερμός μετά από σύγκρουση φορτηγών πλοίων για την επιχείρηση διάσωσης (Βίντεο Star/φωτογραφία Λιμενικό Σώμα ) 

Κίνδυνος θερμού επεισοδίου δημιουργήθηκε προς στιγμήν μετά τη σύγκρουση φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου, καθώς η Τουρκία επιδίωξε αυτόκλητα να έχει ρόλο στη διάσωση, προβάλλοντας τις γνωστές προκλήσεις της για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας!   

Σύγκρουση φορτηγών: Οι Τούρκοι αρνήθηκαν τη συνδρομή

Σύγκρουση φορτηγών: Οι Τούρκοι αρνήθηκαν τη συνδρομή  

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στα ανοιχτά της Χίου

Όλα ξεκίνησαν όταν το πλοίο με σημαία Vanuatu, το οποίο είχε πλήρωμα Τούρκους ναυτικούς, εξέπεμψε σήμα στη διεθνή ραδιοσυχνότητα. Το σήμα κινητοποίησε και την τουρκική ακτοφυλακή που κινήθηκε προς το σημείο, αλλά και το Λιμενικό μας Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό που έσπευσαν επίσης στην περιοχή με πλωτά,  ενώ σηκώθηκεκαι drone. 

 

Βίντεο του Λιμενικού Σώματος που δείχνει τη  συγκέντρωση σκαφών στη θαλάσσια περιοχή της Χίου μετά τη σύγκρουση φορτηγών πλοίων  

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές,  ήταν ζήτημα προβολής κυριαρχίας, εξ ου και υπήρχε σημαντική κινητοποίηση. Κατά τις πληροφορίες, από ελληνικό ελικόπτερο διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας (Super Puma) κατέβηκε μέλος του πληρώματος στο φορτηγό πλοίο και ρώτησε αν χρειάζονται βοήθεια. Εν συνεχεία αποχώρησε. 

Το ελληνικό ελικόπτερο Super Puma  της Πολεμικής Αεροπορίας προσεγγίζει για βοήθεια το φορτηγό πλοίο με σημαία Βανουάτου (Video Λιομενικού Σώματος)   

Στη συνέχεια, τουρκικό σκάφος πλησίασε το φορτηγό πλοίο και εκτιμάται ότι έγινε αντίστοιχη κίνηση.  

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ίδιες πηγές για το περιστατικό, με τη σύγκρουση των δύο πλοίων, φαίνεται η κατάσταση οδεύει προς εκτόνωση.

Μετά από συνεννοήσεις που έχουν γίνει, φαίνεται ότι το πλοίο με τη σημαία Vanuatu θα κινηθεί προς τουρκικό λιμάνι συνοδευόμενο από ελληνικά πλωτά, ως τα όρια του FIR Αθηνών, αλλά και από τουρκική ακταιωρό παράλληλα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top