Γεροβασίλη: Ήταν λάθος του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική!  

«Ήταν ένα οδυνηρό σοκ, ένα δυνατό μήνυμα» δήλωσε για το εκλογικό αποτέλεσμα

«Στρατηγικό λάθος» χαρακτήρισε την επιλογή του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του Σκάι. 

Καβγάς Γεροβασίλη – Καλαρρύτη on air: «Προσέξτε καλά

«Πιστεύαμε ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, έχοντας και οι ίδιες δηλώσει και παλαιότερα την άποψη υπέρ της απλής αναλογικής και της δυνατότητας συγκυβερνήσεως στη χώρα, ότι θα ακολουθούσαν. Αυτό, με άρνηση όλων των κομμάτων, φαινόταν μία πρόταση στο κενό και δημιουργούσε μία ανασφάλεια στην κοινωνία. Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε το παιχνίδι της σταθερότητας, εκμεταλλευόμενος και αυτό το σημείο», δήλωσε. 

Όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα,  η κ. Γεροβασίλη παραδέχθηκε:  «Ήταν ένα οδυνηρό σοκ, ένα δυνατό μήνυμα που μας έστειλε η κοινωνία. Κοιτάμε κατάματα την κοινωνία, παίρνουμε το μήνυμα, αλλάζουμε εν κινήσει και προχωράμε», 

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια ανασύνταξης - Θα ορίζει ποιοι θα μιλάνε στα ΜΜΕ  

Για την εκλογική επιτροπή του κόμματος και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι προτάσσονται άλλα πρόσωπα, «πρόσωπα και από το think tank, με πολιτική και τεχνοκρατική επάρκεια αλλά και φρεσκάδα για να εκπέμψουμε το μήνυμά μας με έναν τρόπο άμεσο αλλά και με πλήρη ειλικρίνεια, χωρίς να εκπέμπουμε ανασφάλεια, αστάθεια».  Όπως πρόσθεσε, «η ΝΔ επένδυσε στον φόβο της αλλαγής και σε αυτό συμβάλλαμε εμείς με τον τρόπο μας, με άστοχες δηλώσεις, με άτακτες κινήσεις».

Εκλογές: Ποιες έδρες επέλεξαν να κρατήσουν Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης

«Έχουμε τέσσερις εβδομάδες μπροστά μας για να αποδείξουμε και να δείξουμε στην κοινωνία ότι η αυτοδυναμία που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αυτοδυναμία, είναι παντοδυναμία. Να αναδείξουμε στην κοινωνία ότι ήδη έχουμε 14% αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Διασώσαμε τη χώρα και είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που παρέδωσε γεμάτα τα ταμεία» υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.    

Σχετικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεροβασίλη  απάντησε: «Φοβόμαστε την επέλαση της ΝΔ την επόμενη μέρα στην κοινωνία. Και δεν θα κάνουμε ανόητο πόλεμο εντός της αντιπολίτευσης».

Χαρακτήρισε ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα «πολιτικό κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την αριστερά αλλά και για τη χώρα». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top