Aνδρουλάκης: «Αγωνιζόμαστε απέναντι σε δύο επικίνδυνα συστήματα εξουσίας»

«Κλειστές οι πόρτες» για συνεργασία από τα άλλα κόμματα

Τα δίνουν όλα στην τελική ευθεία οι ηγέτες των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους και να αποφύγουν τις παγίδες των αντιπάλων τους. Την ίδια στιγμή το ενδεχόμενο μετεκλογικών  συνεργασιών αποτελεί την αιτία για σκληρές κόντρες. 

Aνδρουλάκης: «Να πάνε φυλακή οι υπεύθυνοι των υποκλοπών»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε το εκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Κοραή και  μετά το κατηγορηματικό όχι του πρωθυπουργού για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, σήκωσε το γάντι λέγοντας ότι δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία του και επέμεινε στη διμέτωπη κριτική κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Αγωνιζόμαστε απέναντι σε δύο επικίνδυνα συστήματα εξουσίας που αντί για ενότητα και προοπτική, παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια και επιλέγουν μόνο τον διχασμό και την τοξικότητα. Αντί για ελπίδα, επενδύουν στον φόβο» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Κλειστές οι πόρτες» για συνεργασία από τα άλλα κόμματα 

Όχι σε κάθε μορφή συνεργασίας λέει το ΚΚΕ. 

«Τα διλήμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι είτε εκβιαστικά είτε παραπλανητικά. Περίπτωση ακυβερνησίας δεν υπάρχει, αφού τα κόμματα αυτά συμπλέουν στα βασικά και θα σχηματίσουν, τελικά, κυβέρνηση» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Οι συνεργάτες των πολιτικών αρχηγών που τους συνόδευσαν στο debate

Και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων δεν βλέπουν περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας μετά τις εκλογές αλλά εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει ακυβερνησία.

«Οι συνεργασίες είναι δεδομένες. Όταν εγώ συμφωνώ κύριε Τσίπρα στο 55% των νομοσχεδίων του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν εγώ κύριε Ανδρουλάκη συμφωνώ  στο 80% των νομοσχεδίων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν καταλαβαίνω γιατί μαλώνετε». 

«Δυστυχώς το παράθυρο ενός σοβαρού προεκλογικού διαλόγου που ζητάμε δυο χρόνια τώρα έκλεισε με πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα, του κυρίου Ανδρουλάκη, του κυρίου Κουτσούμπα. Οπότε δυστυχώς δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top