ΠΑΣΟΚ - Σπυρόπουλος: «Στο τραπέζι του διαλόγου με ισχυρό διψήφιο ποσοστό»

Οι δηλώσεις του Ανδρέα Σπυρόπουλου στο Star

Oι δηλώσεις του Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Σπυρόπουλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

O Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μίλησε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Γιώργο Ευγενίδη, δίνοντας απαντήσεις για το πώς θα κινηθεί το κόμμα του την επαύριο των εκλογών.

Ο Τσίπρας πετά το «μπαλάκι» σε ΚΚΕ-ΜέΡΑ25: Αν μας λείπουν 5-10 βουλευτές...

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι η εναλλακτική προοπτική απέναντι στη ΝΔ θα ήταν «να υπάρξει μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας κατά βάση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι πρώτο κόμμα, και στο ΚΙΝΑΛ» και πως αν δεν βγαίνουν οι αριθμοί «και τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα της Αριστεράς, θα πρέπει να αναλάβουν ευθύνη». 

Η απάντηση του κ. Ανδρουλάκη σε σχετική ερώτηση είχε ως εξής: «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φτιάξει κάποιο σενάριο συνεργασίας. Εμείς δε μπαίνουμε σε καμία συζήτηση και δε θα δώσουμε καμία ψήφο ανοχής, ούτε θα συζητήσουμε με κυβέρνηση για ψήφο ανοχής».

Ξεκαθάρισε δε ότι σενάριο κυβέρνησης για το ΠΑΣΟΚ, την παράταξη που έδωσε τη μάχη για να κρατηθεί η χώρα στην Ευρώπη και το ευρώ, με το ΜέΡΑ25, δεν υφίσταται.

Δημοσκόπηση Pulse: 116 βουλευτές βγάζει η ΝΔ – 93 ο ΣΥΡΙΖΑ

Σπυρόπουλος: «Ζητάμε τη στήριξη της πρότασής μας από τον ελληνικό λαό»

«Εμείς έχουμε μια θετική πρόταση απέναντι στον ελληνικό λαό και ζητάμε την ενίσχυση και τη στήριξη της πρότασής μας», συνέχισε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  εστίασε σε αυτό το σημείο στην προγραμματική πρόταση του κόμματός του, με αιχμή το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την ενίσχυση του εισοδήματος, την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στη συνέχεια πάντως, ο κ. Σπυρόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, υπό την προϋπόθεση ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει λάβει ισχυρό διψήφιο εκλογικό ποσοστό.

«Εάν ο ελληνικός λαός επιβραβεύσει το πρόγραμμά μας με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό τότε θα καθήσουμε στο τραπέζι του διαλόγου» τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος, σημειώνοντας πως το δεύτερο βήμα θα ήταν να «συζητήσουμε με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις έτσι ώστε να συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα που θα έχει αυτή η κυβέρνηση την επόμενη τετραετία. Εμείς δεν πάμε στα τυφλά», είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα, θα συζητήσουμε, δε θα επιβάλλουμε εμείς, τα πρόσωπα τα οποία μπορεί να είναι στη θέση του πρωθυπουργού και στη θέση των κορυφαίων υπουργών». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top