Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας

«H καλύτερη δημοσκόπηση είναι η επαφή με τον κόσμο» 

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ. 

«Πόσες Δήμητρες κάνει το σουβλάκι;» - Η μαντινάδα Μητσοτάκη για Βαρουφάκη

Για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι σπανίως τις κοιτάει, εισπράττει τον παλμό και τη θετική ενέργεια του κόσμου. «Για εμένα η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η επαφή με τον κόσμο». 

Για την απλή αναλογική δήλωσε ότι μπορεί να προκύψει κυβέρνηση ηττημένων λόγω της απλής αναλογικής,  «διεκδικώ κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Εγγυόμαστε ανάπτυξη και σταθερότητα. Δεν συζητώ κανένα σενάριο ανοχής. Για εμένα υπάρχει μία κάλπη, η 21η Μαΐου. Καμία απολύτως εκτίμηση για τις δεύτερες εκλογές».

 

Για την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δήλωσε ότι θα σεβαστεί το Σύνταγμα και «θα παραλάβω κανονικά την εντολή που θα μου έχει εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός». 

Μέσα στην τετραετία «μείωσα τους φόρους, τις εισφορές, έριξα την ανεργία 6 μονάδες» ενώ παραδέχτηκε ότι υπήρχαν καθυστερήσεις και λάθη. 

«Για να γίνουμε Ευρώπη χρειάζονται δύο τετραετίες» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης ενώ με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη δήλωσε «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εξάγω γενικά πολιτικά συμπεράσματα για την ηθική ενός χώρου από μια μεμονωμένη συμπεριφορά. Αυτό δεν το έκαναν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι». Δήλωσε ότι για την εκλογή ευρωβουλευτών πρέπει να γυρίσουμε σε λίστα. «Κάνω κι εγώ τη δική μου αυτοκριτική και πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να πάμε στο αντι-σταρ σύστεμ, με καταξιωμένους ανθρώπους όχι κατ’ ανάγκη αναγνωρίσιμους». 

Μητσοτάκης στον Alpha: Τι είπε για το ντιμπέιτ  

Για το ντιμπέιτ δήλωσε «η πρώτη κάλπη πρέπει να έχει ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: «Να γίνει ένα debate με όλα τα κόμματα της Βουλής»

Όσον αφορά την ακρίβεια δήλωσε ότι δούλεψε το καλάθι του νοικοκυριού και υπήρξε στήριξη των πολιτών «επιστρέψαμε πολλά χρήματα στην κοινωνία. Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που ακόμη αντιμετωπίζουμε. Οδεύουμε προς μια αποκλιμάκωση».
Μίλησε για κατώτατο μισθό στα 950€ στο τέλος της τετραετίας δηλώνοντας ότι «τα επιδόματα είναι έκτακτα και πρέπει να δίνονται εκεί που χρειάζονται».
Για τα εθνικά θέματα δήλωσε πολύ επιφυλακτικός για την αλλαγή στάσης της Τουρκίας. Παρότι υπήρξε μια συγκινητική προσέγγιση μετά του σεισμούς, «μετά τις εκλογές δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι η Τουρκία δεν θα επανέλθει στη λογική της γαλάζιας πατρίδας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top