Δένδιας στο Star: Nα επιδιώξουμε το μέγιστο αποτέλεσμα την πρώτη Κυριακή

Τι δήλωσε για τα ελληνοτουρκικά και την υπόθεση Γεωργούλη  

«Oφείλουμε να επιδιώξουμε το μέγιστο αποτέλεσμα από την πρώτη Κυριακή» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, ενώ συμπλήρωσε ότι «αυτός είναι ο σκοπός μας, αυτή πρέπει να είναι η ατζέντα».

Ο κύβος ερρίφθη για τις εκλογές: Στην ΠτΔ Ο Μητσοτάκης το πρωί του Σαββάτου

Στην ερώτηση της διευθύντριας ειδήσεων του Star για το πώς θα πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική και αν  οι συνεργασίες προκύπτουν εκ των συνθηκών, τουλάχιστον μετά την πρώτη κάλπη, ο Νίκος Δένδιας απάντησε: «Αν η κοινωνία δεν εγκρίνει με την πλειοψηφία που εμείς θα θέλαμε την πρότασή μας την πρώτη Κυριακή, από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα ενδεχόμενα τα οποία θα πρέπει να τα δούμε. Αλλά δεν βλέπω κανέναν λόγο να αρχίσουμε να τα συζητάμε από τώρα. Εν πάση περιπτώσει, βεβαίως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μπορέσει να δημιουργηθεί κυβέρνηση στη χώρα χωρίς να συμμετέχει η ΝΔ». «Είναι προφανές ότι η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα» επισήμανε και πρόσθεσε: «Μπορεί η πρώτη κάλπη να εκπλήξει, εμάς ευχάριστα, κάποιους άλλους δυσάρεστα». 

Εκλογές: Τι ποσοστό χρειάζεται το πρώτο κόμμα για αυτοδυναμία

Δένδιας για την υπόθεση Γεωργούλη: Έχει δίκιο ο Μητσοτάκης   

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Αλέξη  Γεωργούλη, ο Νίκος Δένδιας είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απόλυτο δίκιο και τόνισε:  «Είναι καλό η ηθικολογία να πάει στην μπάντα. Αυτά τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε στο παρελθόν εναντίον της ΝΔ τα βρίσκει σήμερα μπροστά του. Δε νομίζω ότι αξίζει ο πολιτικός διάλογος να κατεβαίνει σε ένα επίπεδο στείρας αντιπαράθεσης, που έχει να κάνει με θέματα, στο τέλος, ποινικού δικαίου».

Γεωργούλης: «Πάω να ενημερώσω τη μάνα μου, μην πάθει τίποτα»   

Ανέφερε ακόμα ότι τα δικαιώματα της γυναίκας πρέπει να προστατεύονται και ότι οποιαδήποτε γυναίκα έχει πέσει θύμα οποιασδήποτε επίθεσης, οποιασδήποτε άσκησης βίας, ακόμη και λεκτικής βίας, πρέπει να μπορεί να βρει το δίκιο της μέσα από τους υπάρχοντες μηχανισμούς.

Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Γεωργούλη 

Σχετικά με τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών και αν ήρθε η ώρα για λίστα, ο Νίκος Δένδιας απάντησε ότι μπορεί να γίνει ένας διάλογος γι' αυτό και προσέθεσε: «Βεβαίως, πάντοτε η δημοκρατική νομιμοποίηση που προκύπτει από την ψήφο του λαού είναι καταρχήν το ιδεατό. Τώρα με ποια κριτήρια αποφασίζει ο ελληνικός λαός, μέσα από ποιες διαδικασίες, αυτό είναι ένα άλλης τάξεως ζήτημα». Επιπροσθέτως, επισήμανε ότι και τα κόμματα έχουν ευθύνη για το ποιους επιλέγουν.

Δένδιας για Τουρκία: Πρώτη φορά μηδενικές παραβιάσεις από το 1974     

Αν η Τουρκία, την πρακτική που ακολουθεί τώρα στο Αιγαίο, την έχει μετατρέψει σε συλλογική κουλτούρα αντιμετώπισης της ελληνοτουρκικής διαφοράς, τότε υπάρχει ελπίδα εξεύρεσης λύσης, τόνισε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο δεν είναι πολλές, σημειώνοντας πως «θα ήταν πραγματικά έγκλημα να μην το διερευνήσουμε».

Σχετικά με το σημερινό κλίμα στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Βλέπουμε κάτι το οποίο είναι μοναδικό. Βλέπουμε επί μήνες μηδενική τουρκική πτητική δραστηριότητα στο Αιγαίο. Αυτό η χώρα δεν το είχε δει από το 1974 και μετά. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι είμαστε αφελείς, ότι δεν γνωρίζουμε τις πάγιες τουρκικές θέσεις, τις πάγιες τουρκικές διεκδικήσεις».

Για το τι πρέπει να κάνουμε, τόνισε: «Να προστατεύσουμε το καλό κλίμα, να το παραδώσουμε στην κυβέρνηση που θα προκύψει στην Ελλάδα μετά τις εκλογές - ελπίζουμε ότι θα είμαστε εμείς-, ώστε σε αυτό το καλό κλίμα να γίνει μια προσπάθεια επανεξέτασης της διαφοράς μας με την Τουρκία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top