ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» σε κυβέρνηση ηττημένων από Δραγασάκη και Τσακαλώτο

Παρά το ξεκάθαρο «όχι» από τον Αλέξη Τσίπρα

«Επιθυμούμε να αποφύγουμε σίριαλ εκλογών, άρα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα / Βίντεο: Attica TV

Σε διαφορετική γραμμή από τον Αλέξη Τσίπρα δείχνουν να κινούνται ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσον αφορά τα σενάρια για κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Αμφότεροι δήλωσαν θετικοί σε σχηματισμό κυβέρνησης, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα, παρότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων».

Γεωργούλης: Νέες αποκαλύψεις από ασκούμενη και στενό συνεργάτη του

Δραγασάκης: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε σίριαλ εκλογών

Ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο Attica TV, είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριστεί τα συνταγματικά του δικαιώματα, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει».

Αυτό, όπως διευκρίνισε, θα γίνει ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει δεύτερο κόμμα στις εκλογές.

Σάλος στο twitter με την ανάρτηση της Στεφανίδη για την υπόθεση Γεωργούλη

«Εννοούμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα διερευνήσει δυνατότητες να σχηματιστεί κυβέρνηση με τις προϋποθέσεις που θέτουμε. Δεν θα μείνουμε αδρανείς σε όλα τα ενδεχόμενα», σημείωσε και πρόσθεσε με νόημα: «Επιθυμούμε να αποφύγουμε σίριαλ εκλογών, άρα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».

«Είναι άλλο τι θέλω να πετύχω και τι ζητάω από τον κόσμο να ψηφίσει και άλλο η διαχείριση της συγκυρίας. Στη διαχείριση της συγκυρίας, για εμάς είναι ξένο να πάρουμε την εντολή και να πούμε δεν θέλουμε την εντολή και δεν τη θέλουμε γιατί δεν μας ευνοεί ο συσχετισμός», ξεκαθάρισε.

Γεωργούλης: Πότε έμαθε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες - Tι απάντησε ο ίδιος  

Όπως τόνισε, πάντως, δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας σε μια τέτοια περίπτωση.

Τσακαλώτος: Αν έχεις 47%, τι πάει να πει κυβέρνηση ηττημένων;

«Εάν έχεις 47, 48, 49%, τι πάει να πει κυβέρνηση ηττημένων;», δήλωσε από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στο «κόκκινο» οι προεκλογικές «μάχες»: Τι είπαν Μητσοτάκης – Τσίπρας 

«Νομίζω ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε την προοδευτική διακυβέρνηση, θα εξαρτηθεί», είπε και πρόσθεσε: «Εδώ τη ΝΔ δεν την πειράζει να κυβερνήσει με 38% στις δεύτερες εκλογές. Και μιλάμε για κυβέρνηση που θα αντιπροσωπεύει το 48-49%, δεν το λες και κυβέρνηση ηττημένων αυτό».

«Εάν έχεις 47, 48, 49%, τι πάει να πει κυβέρνηση ηττημένων;», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα / Βίντεο: ΕΡΤ

«Εάν έχεις 47, 48, 49%, τι πάει να πει κυβέρνηση ηττημένων;», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα / Βίντεο: ΕΡΤ

Ο ίδιος είπε πως δεν πιστεύει τόσο στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις για μεγάλες αλλαγές: «Εγώ δεν πιστεύω ότι σημαντικές αλλαγές, αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλαγές του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μπορεί να τα κάνει ένα κόμμα ή ένα κόμμα με 38%. Πρέπει να είμαστε ριζοσπάστες σε πολλά σημεία, να κόψουμε πολλά από τα κακώς κείμενα και αυτό θέλει μια ευρύτερη συναίνεση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top