Έρχεται ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου

Πιερρακάκης: «Έχουμε ψηφιοποιήσει 1530 υπηρεσίες στο gov.gr»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης αποκάλυψε τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες υγείας που είναι δωρεάν διαθέσιμες για όλους / Βίντεο: Αλήθειες με τη Ζήνα - Star

Τη δημιουργία ενός ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου για το Δημόσιο προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στο τηλεφωνικό κέντρο οι πολίτες θα μπορούν να καλούν για οποιαδήποτε υπηρεσία και διεργασία αφορά το Δημόσιο, ενώ – όπως εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης – την κάθε υπόθεση θα τη χρεώνεται αποκλειστικά ένας υπάλληλος.

Έναρξη ατομικής επιχείρησης με 10 κλικ μέσω gov.gr

Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο δημοπρατείται και σύντομα θα είναι έτοιμο.

Mπόνους παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους: Ξεκίνησε η εφαρμογή

«Έχουμε ψηφιοποιήσει 1.530 υπηρεσίες στο gov.gr και συνολικά έχουμε μετρήσει ότι υπάρχουν 5.500», είπε ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM.

«Καλάθι του Πάσχα»: Σε ισχύ από σήμερα – Τι περιλαμβάνει

Όπως είπε, έχουν ήδη δημοπρατηθεί μεγάλα έργα ψηφιοποίησης, όπως του ΕΦΚΑ, των νοσοκομείων και της πολεοδομίας, τα οποία θα έχουν σύντομα ανάδοχο και σε βάθος τετραετίας θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους, παρουσιάζοντάς μας ένα τελείως διαφορετικός κράτος.

Σύντομα θα είναι πραγματικότητα το ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο για το Δημόσιο, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης / Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης

Σύντομα θα είναι πραγματικότητα το ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο για το Δημόσιο, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης / Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης

Πάσχα: Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 9 Απριλίου

Όσον αφορά το ατύχημα στα Τέμπη, είπε πως «διαπιστώνουμε ότι κομμάτια της πολιτείας δεν έχουν φτάσει εκεί που πρέπει στον 21ο αιώνα».

«Έχουμε πολλές εκκρεμότητες στην ψηφιακή διακυβέρνηση που στόχος μας είναι να τις ολοκληρώσουμε την επόμενη τετραετία, αφού για πρώτη φορά έχουμε μετρήσει ποιες είναι οι εκκρεμότητες», κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top