Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους ιδρυτές της Augmenta

Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων στο Μέγαρο Μαξίμου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση Με Τους Ιδρυτές Της Augmenta

Συνάντηση με τους ιδρυτές της startup Augmenta είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτή Κορινθίας, Χρίστου Δήμα, με τους ιδρυτές της startup Augmenta, Γιώργο Βαρβαρέλη και Δημήτρη Ευαγγελόπουλο.

Η εταιρεία, την οποία ίδρυσαν πριν λίγα χρόνια στον Βόλο δύο νέοι απόφοιτοι ηλεκτρολόγοι - μηχανικοί και αγρότες από τον Βόλο, εξειδικεύεται στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων / υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων γύρω από τη διαχείριση καλλιεργειών και την ανάλυση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε αγρότες. 

Περιλαμβάνει ένα σύστημα που εγκαθίσταται στην οροφή των γεωργικών οχημάτων, το οποίο χρησιμοποιώντας κάμερες «σαρώνει» τον αγρό κατά τη διάρκεια των εργασιών. Στη συνέχεια, η πληροφορία αυτή χρησιμοποιείται για την εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο συστατικών, όπως λιπάσματος και ρυθμιστών ανάπτυξης των φυτών.

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη και Χρ. Δήμα με τους ιδρυτές της Augmenta

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και Χρήστου Δήμα με τους ιδρυτές της Augmenta / Φωτογραφία Eurokinissi

Πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσαν πως ενώνουν τις δυνάμεις τους με μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής γεωργικών οχημάτων παγκοσμίως, την CNH Industrial. Η συμφωνία αυτή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς υπολογίζεται πως τα χρήματα που θα επενδύσει ο διεθνής κολοσσός στην Augmenta ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για άλλη μια σπουδαία ιστορία επιτυχίας που εξελίσσεται και αναδύεται από το Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Η συμφωνία με την CNH Industrial επιταχύνει την ανάπτυξη της και της παρέχει τη μοναδική ευκαιρία να επεκτείνει τις υπερσύγχρονες δυνατότητες αντίληψης και αυτοματισμού που διαθέτει στην παγκόσμια αγορά.

Στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης στο Μέγαρο Μαξίμου τέθηκαν η πορεία της εταιρείας, η σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη καινοτομία, η συνδρομή του Elevate Greece, οι εξελίξεις στο οικοσύστημα καινοτομίας τα τελευταία χρόνια και τα επιχειρηματικά ταλέντα που διαθέτει η εταιρεία στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, πως το 2021, στα πρώτα Εθνικά βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας του Elevate Greece, η Augmenta είχε κερδίσει το «Βραβείο Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top