Δ. Μιχαηλίδου για τη 13χρονη: Η μητέρα της δεν πήγε ποτέ να τη  δει 

Τι δήλωσε η υφυπουργός Πρόνοιας για την υπόθεση    

Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι δήλωσε για τη 13χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και τη μητέρα της (Video Mega)  

Η μητέρα της 13χρονης δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την κόρη της στη δομή όπου φιλοξενείται μετά τον βιασμό της και τη γέννηση του παιδιού που ακολούθησε, αποκάλυψε η υφυπουργός  Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».     

Λακωνία: «Πήγαινε με πολλούς» - Σοκάρει η μητέρα της 13χρονης

 «Αυτό που έχω καταλάβει ζητώντας πληροφορίες μέσα από την δομή είναι ότι το συγκεκριμένο κορίτσι είναι στην δομή από τέλος Σεπτεμβρίου. Στην διάρκεια αυτή δεν έχει πάει ποτέ η μητέρα να το επισκεφθεί. Τα παιδιά που είναι σε αυτή την δομή είναι από πολύ δύσκολα και κακοποιητικά περιβάλλοντα. Κακοποιητικά περιβάλλοντα με όλη την έννοια, όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία. Σεξουαλική, σωματική, λεκτική βία και παραμέληση. Όλα αυτά συνιστούν κακοποίηση»» δήλωσε η υφυπουργός  

13χρονη: Οι κανόνες λειτουργίας στη δομή 

Για τους κανόνες λειτουργίας της δομής  η κυρία Μιχαηλίδου υποστήριξε: «Η δομή έχει πολύ σαφείς και ρητούς κανόνες. Σύμφωνα με τους ειδικούς παιδικής προστασίας, οι δομές στην Ελλάδα πλέον δεν είναι κλειστές δομές. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δομές που κλειδώνουν μέσα τα παιδιά. Η δομή έχει τον κανόνα ότι έντεκα η ώρα το βράδυ κλειδώνουν τις πόρτες».

Λακωνία: «Θα ήθελα να μεγάλωνα εγώ το μωρό» λέει η μητέρα της 13χρονης

Πρόσθεσε για το πρωτόκολλο λειτουργίας της: «Τα παιδιά που είναι μέχρι την ηλικία των 15 ετών, έχουν την δυνατότητα – κατόπιν εισηγήσεως του επιστημονικού συνεδρίου της δομής – να βγαίνουν από την δομή δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, πάντα με συνοδεία. Για την ηλικία πάνω των 15 ετών συνεδριάζει το επιστημονικό συνέδριο της δομής για να δει το πλαίσιο ωριμότητας του κάθε παιδιού αν μπορεί να πάει μόνο του ή αν ακόμα χρειάζεται συνοδό».

«Η 13χρονη έβγαινε με τη συνοδεία επιμελητή αλλά το έσκαγε » 

Όσον αφορά τη 13χρονη ανέφερε ότι έβγαινε με συμφωνημένη άδεια με κάποιον επιμελητή και ποτέ μόνη της,  αλλά συμπλήρωσε ότι «το κορίτσι αυτό, όμως λόγω πολύ επιβαρυμένης ψυχολογίας – από ότι μπορώ να καταλάβω – το έσκαγε πολλές φορές από την δομή, τις περισσότερες φορές το έσκαγε πρωινές και απογευματινές ώρες. Κάθε φορά που το έσκαγε η δομή ειδοποιούσε την Εισαγγελία και την Αστυνομία».

Λακωνία: Συγγενής της 13χρονης o βιαστής και πατέρας του παιδιού της

Για τη λειτουργία της δομής της Νέας Σμύρνης η υφυπουργός ανέφερε επίσης: « Είναι μία δομή που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει στελεχωθεί με κόσμο όσο ποτέ. Πριν τρία χρόνια είχε 22 παιδιά με 9 εργαζομένους. Μετά τις προσπάθειες αποϊδρυματοποίησης, έχει 11 παιδιά με 15 εργαζομένους. Το συγκεκριμένο παιδί έχει πλαισιωθεί με κοινωνικό λειτουργό και παιδοψυχίατρο».

Απαντώντας πάντως στο εάν η δομή παρακολουθεί τις επικοινωνίες που έχουν τα παιδιά η Δόμνα Μιχαηλίδου ισχυρίσθηκε: «Παίρνουν όποτε μπορούν τα κινητά των παιδιών. Στις 22 Δεκέμβρη έγινε σαφής έκκληση από την δομή στην Εισαγγελία για άρση απορρήτου στα κινητά των παιδιών αυτών και δεν είχε απάντηση η δομή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top