Τέμπη: Εξηγήσεις στη Βουλή υπουργών Μεταφορών της τελευταίας 10ετίας

Απαντήσεις από Καραμανλή- Σε ακρόαση Χρυσοχοΐδης και Σπίρτζης

Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα τοποθετηθούν σήμερα τέσσερις υπουργοί Μεταφορών και Υποδομών της τελευταίας δεκαετίας, σχετικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο μέχρι πρότινος υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναμένεται να αναφερθεί  στην κατάσταση που παρέλαβε ο ίδιος τους ελληνικούς σιδηρόδρομους και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τέμπη: Στη Βουλή για απαντήσεις τρεις πρώην υπουργοί Μεταφορών

Ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, θα απαντήσει στο τι έγινε γύρω από τη σύμβαση «717», τι έγινε και τι δεν έγινε για την τηλεδιοίκηση, τι έγινε με τις συμβάσεις με την Hellenic Train. Παράλληλα, θα εξηγήσει και γιατί δεν έχει τοποθετηθεί ο ίδιος μέχρι τώρα αλλά και ποιες θωρεί ότι είναι οι ευθύνες του.

Οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Χρήστος Σπίρτζης θα κληθούν να δώσουν τη δική τους εκδοχή για την πορεία υλοποίησης της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση - σηματοδότηση. Στη συνεδρίαση θα συμμετέχει και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μεταφορώνμετά την παραίτηση Καραμανλή

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δε θα ξεχάσω ποτέ τι συνέβη στα Τέμπη και γιατί συνέβη»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα, τονίζοντας ότι «με το χέρι στην καρδιά δε θα ξεχάσω ποτέ τι συνέβη στα Τέμπη και γιατί συνέβη».

Με μακροσκελή ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει το δυστύχημα και ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να μην επαναληφθεί μια παρόμοια τραγωδία όπω; αυτή των Τεμπών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top