Δένδιας: Κατέθεσε την ελληνική υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ

Ο ΥΠΕΞ εγκαινίασε την επίσημη εκστρατεία στη Νέα Υόρκη

Την επίσημη εκστρατεία της ελληνικής υποψηφιότητας ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-26 εγκαινίασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Η ελληνική υποψηφιότητα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει ως στόχο να διευρύνει το γεωπολιτικό αποτύπωμα της χώρας μας στη διεθνή σκηνή.

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου 

Παρουσία δεκάδων επικεφαλής μονίμων αντιπροσωπειών απ’ όλο τον κόσμο, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η «η Ελλάδα πάντα υποστηρίζει τον διάλογο και τη διπλωματία ως το μοναδικό βιώσιμο μέσο για την επίτευξη των κύριων στόχων αυτού του Οργανισμού: Τη διεθνή ειρήνη, την ανάπτυξη και την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Δένδιας: 113 ψήφους εξασφάλισε ήδη η Ελλάδα για το Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο κ. Δένδιας στάθηκε στις λέξεις δημοκρατία, διάλογος και διπλωματία, η οποίες θα αποτελέσουν τον οδικό χάρτη για την ελληνική υποψηφιότητα στο ΣΑ του ΟΗΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέλυσε διεξοδικά τις περιφερειακές προτεραιότητες που έχει θέσει η Ελλάδα, οι οποίες εδράζονται στις αρχές της πολυμέρειας και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου με στόχο την υπεράσπιση των αρχών της διεθνούς τάξης που στηρίζεται σε κανόνες.

Την επίσημη εκστρατεία της ελληνικής υποψηφιότητας ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-26 εγκαινίασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη Νέα Υόρκη

Την επίσημη εκστρατεία της ελληνικής υποψηφιότητας ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-26 εγκαινίασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη Νέα Υόρκη

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα «είναι σθεναρά προσηλωμένη στην προώθηση της πολυμέρειας που βασίζεται σε κανόνες, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεργαστούμε με όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών για να υποστηρίξουμε το σύστημα συλλογικής ασφάλειας που θεσπίστηκε από τον Χάρτη, με ιδιαίτερη έμφαση στην απαγόρευση χρήσης ή απειλής χρήσης βίας».

Όσον αφορά τις προτεραιότητες που χαρακτηρίζουν την ελληνική υποψηφιότητα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα θα εργαστεί στο ΣΑ για τη περαιτέρω προώθηση των αρχών του Δικαίου της Θάλασσας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top