Αντιδράσεις για την «κάλυψη» Γεωργιάδη σε δήλωση Καραμανλή στη Βουλή

«Ντροπή να μιλάτε για την ασφάλεια στα τρένα» είχε πει ο πρώην υπουργός

Η απάντηση Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Βουλή ότι  «είναι ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας για τα τρένα» λίγες ημέρες πριν το δυστύχημα στα Τέμπη  

Τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η πολιτική κάλυψη που παρείχε στον πρώην Υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, για την αναφορά σε απάντησή του σε ερώτηση στη Βουλή ότι «είναι ντροπή» να μιλά η αξιωματική αντιπολίτευση για την ασφάλεια στα τρένα» στις 20/2/2023!    

Σταθμάρχης: Δεν μπήκε με πολιτικό ρουσφέτι δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης    

«Ένα-ένα, λοιπόν, να τα πάρουμε με τη σειρά. Είναι ντροπή -και ντρέπομαι- που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα -και το ξαναλέω- ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ, διασφαλίζουμε την ασφάλεια» είχε απαντήσει συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής στη Βουλή, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου.  

Τέμπη: «Εκείνο το βράδυ σωπαίνανε οι λύκοι γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι»

Ο πρώην υπουργός διαψεύσθηκε λίγες μέρες αργότερα  με τραγικό τρόπο, με το δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά ο  Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις υποστήριξε, μιλώντας στην εκπομπή του Blue Sky «Παρεμβάσεις»: «Είσαι ο Υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ναι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα».    

Οικονόμου: έχει ευθύνες για τα Τέμπη ο Καραμανλής και γι’ αυτό παραιτήθηκε!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε επίσης ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής «πήρε την πολιτική ευθύνη και καλά έκανε» και αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός να ξέρει τι κάνει ο σταθμάρχης Λάρισας;». «Εδώ έχουμε την κλασική περίπτωση, όχι ανθρώπινου λάθος όπως έλεγα εγώ στην αρχή, έχουμε έναν εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο σε αυτή τη θέση. Αυτοί που τον έβλεπαν, έφυγαν και τον άφησαν μόνο του;» ανέφερε για το ίδιο ζήτημα.    

Έδωσε τη δική του εξήγηση επίσης, λέγοντας ότι «είναι πιθανόν ο Υπουργός να σκέφτηκε ότι, αν βγει να πει ότι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα, αύριο τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα».  

ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη:  Αφήνουμε την οσκαριστική και κυνική παραδοχή Γεωργιάδη στην κρίση πολιτών, Δικαιοσύνης και Μητσοτάκη     

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Γεωργιάδη, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποπέμψει από την κυβέρνηση:   

«Δέκα ημέρες πριν την τραγωδία ο κ. Καραμανλής εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή γιατί ζητούσε απαντήσεις για θέματα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο, κάνοντας λόγο για «ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας.

Σήμερα, με 57 ανθρώπους νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς».

Εν μέσω πένθους για την εθνική τραγωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα χαρακτηρίσει την σοκαριστική και κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη. Την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, της Δικαιοσύνης και του κ. Μητσοτάκη που θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει».

ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Γεωργιάδη: «Αυτή η παραδοχή μετά από 57 συνανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, αγγίζει τα όρια της ύβρεως»

Δριμεία κριτική στον κ. Γεωργιάδη άσκησε με ανακοίνωσή του και  το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, στην οποία αναφέρει: 

«Με τον πλέον κυνικό τρόπο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης, μας αποκάλυψε ότι εν γνώσει του ο κ. Καραμανλής έλεγε ψέματα στη Βουλή και τους πολίτες για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων οκτώ μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα.

Με άλλα λόγια, διαβεβαίωνε ψευδώς τους Έλληνες πολίτες πως είναι ασφαλές να ταξιδεύουν με το τρένο ενώ ήξερε τις εγκληματικές καθυστερήσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεδιοίκησης και την υποστελέχωση των σταθμών του ΟΣΕ.

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι αν αποκάλυπτε την αλήθεια ο Υπουργός «δεν θα έμπαινε άνθρωπος στο τρένο». Αυτή η παραδοχή μετά από 57 συνανθρώπους μας που μπήκαν στο τρένο και έχασαν τη ζωή τους, αγγίζει τα όρια της ύβρεως.

Αλήθεια ο «ανεύθυνος άρχων» Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταλογίσει κάποια ευθύνη στον κ. Γεωργιάδη για τη δήλωση του αυτή;». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top