Δένδιας: Θα απαντάμε πάντα στις τουρκικές απειλές τύπου Βόρειας Κορέας    

Διπλή απάντηση στην Τουρκία μετά και το μήνυμα Μητσοτάκη από την Κρήτη  

Νίκος Δένδιας: Τι είπε στην ομιλία του στη Βουλή για τις απειλές της Τουρκίας και την ελληνική εξωτερική πολιτική  (Video social media Νίκου Δένδια, φωτογραφία Ευρωκίνηση/ Γ. Κονταρίνης)    

Στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, με απειλές «τύπου Βόρειας Κορέας», όπως τις χαρακτήρισε, «για πυραύλους που δήθεν θα μπορούν να πλήξουν την Αθήνα και τις πόλεις μας» αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την ομιλία του στη Βουλή, επί της συζήτησης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο συνεχιζόμενο παραλήρημα της Άγκυρας.     

Τουρκία: Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ και σκληρή απάντηση Δένδια 

«Επιδιώκουμε - και νομίζω σε ένα βαθμό καταφέρνουμε - η πατρίδα μας να είναι ένας πυλώνας σταθερότητας, αλλά και ένας κόμβος, ενεργειακός κόμβος. Και, βέβαια, το ξέρουμε, ότι οι δυνάμεις του αναθεωρητισμού ενοχλούνται από αυτά, δυνάμεις που απειλούν τη διεθνή, την περιφερειακή ασφάλεια. Δυνάμεις που αυξάνουν την προκλητική τους συμπεριφορά, με απειλές τύπου Βόρειας Κορέας για πυραύλους που δήθεν θα μπορούν να πλήξουν την Αθήνα και τις πόλεις μας. Με επιστολές, με δηλώσεις και μέσα στο Κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας ότι η Ελλάδα, δήθεν, δεν έχει κυριαρχία στα νησιά, αν αυτά δεν είναι αποστρατιωτικοποιημένα» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών. 

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και σε «προσπάθειες ενός ψευδοαφηγήματος, της «Γαλάζιας Πατρίδας», ενώ όσον αφορά το Κυπριακό επισήμανε: «Επαναλαμβάνω την ελληνική θέση όσον αφορά το Κυπριακό.  Για εμάς, η Κύπρος δεν κείται μακράν».  

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Προβάδισμα ΝΔ με διαφορά 7,1%  

Πρόσθεσε στη σχετική αναφορά του: «Δε θα σταματήσουμε να απαντάμε. Σε κάθε επιστολή, σε κάθε παράνομη και ανυπόστατη δήλωση, σε κάθε παράνομη και ανυπόστατη συμφωνία, σε κάθε εις βάρος μας ρητορική». 

Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν: κάθε γιουρούσι μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν! 

Είχε προηγηθεί η απάντηση χθες βράδυ από την Κρήτη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Όσοι λένε ότι μπορεί να μας επισκεφτούν μια νύχτα, ας ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα ξαφνικά και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα, για να προσθέσει: «Κάθε γιουρούσι που επικαλούνται, μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία τους!».  

Μητσοτάκης για το 5ο F-16 Viper: Εμείς θωρακιζόμαστε, άλλοι εκλιπαρούν

Τουρκικό Συμβούλιο Ασφάλειας: δε θα δεχθούμε τετελεσμένο από την Ελλάδα 

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός απαντούσε στις απειλές του Ερντογάν από την Κρήτη, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας έλεγε ότι «οι Τούρκοι δεν θα δεχθούν τετελεσμένο από την Ελλάδα».

Πομπέο: Κόντεψα να σπάσω την πόρτα του Ερντογάν

Oι Τούρκοι έδειξαν πόσο τους εξοργίζει η στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα και με αφορμή το βιβλίο του πρώην Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο.

Σε αυτό λέει δικτάτορα τον Ερντογάν και περιγράφει απίστευτα σκηνικά, όπως την επίσκεψη που έκανε με τον τότε αντιπρόεδρο Μ.Πενς στην Άγκυρα, όπου ο Σουλτάνος τον συνάντησε με κλειδωμένη πόρτα και επειδή το τετ-α-τετ διήρκησε πολύ, ο Πομπέο απείλησε να μπει σπάζοντας την πόρτα! 

Επιστολή Πομπέο σε Δένδια: Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες τουρκικές ενέργειες

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι αναφέρει πως ακριβώς λόγω των απειλών της Τουρκίας στήριξε ανοιχτά την Ελλάδα και εγγυήθηκε την ασφάλειά της με επιστολή στον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν. Δένδια, τον οποίο συνάντησε στην Αθήνα το 2019, αλλά και ότι εσκεμμένα επισκέφθηκε «ιδιωτικά» τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη, για να εκφράσει στη στήριξή του και να «αδειάσει» την τουρκική κυβέρνηση!         

«Μπορείτε να το πείτε και ψέματα. Η Ελλάδα και η Κύπρος, αυτοί ήταν εκείνοι οι οποίοι διατάραξαν την πολιτική ισορροπιών των ΗΠΑ» σχολίασε εκνευρισμένος για όσα είπε ο Πομπέο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top