Αυτοψία του Star στον φράχτη του Έβρου

Σε φρούριο μετατρέπεται ο Έβρος

Το ρεπορτάζ της απεσταλμένης του Star στον Έβρο, Κατερίνας Ρίστα 

Σε φρούριο μετατρέπεται ο Έβρος. Ο φράχτης που θωρακίζει τα σύνορα μας από τις μεταναστευτικες ροές και την εργαλειοποίηση ταλαιπωρημένων ανθρώπων, θα επεκταθεί κατά μήκος άλλων 35 χιλιομέτρων σύμφωνα με όσα δήλωσε  ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην περιοχή μαζί με 27 πρέσβεις της Ε.Ε. 

Μήνυμα αλληλεγγύης για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων από Θεοδωρικάκο

Το Star και η απεσταλμένη Κατερίνα Ρίστα κατάφερε να βρεθεί στον φράχτη που εκτείνεται κατά μήκος των χερσαίων συνόρων στην τοποθεσία των Φερών.

Αυτοψία του Star στον φράχτη του Έβρου

Στα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε το συνεργείο του Star βλέπουμε τις περιπολίες στην απέναντι πλευρά του Έβρου από Τούρκους στρατιώτες. 

Αυτοψία του Star στον φράχτη του Έβρου

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το 2022 έγιναν 260.000 αποτροπές από τις ελληνικές δυνάμεις και 1.500 συλλήψεις διακινητών, ενώ μόνο το πρώτο 20ήμερο του 2023, οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε 26 δουλεμπόρους. 

Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλαδας: θα κάνουμε αυτό που πρέπει

Σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στις Φέρες μαζί με 27 πρέσβεις ευρωπαϊκών χωρών και τους επισήμανε τις προσπάθειες των ελληνικών δυνάμεων να αποτρέψουν τις ροές, ενώ έκανε ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα δεν ειναι μόνο ελληνικό αλλά και της Ευρώπης, καθώς τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας είναι τα σύνορα της Τουρκίας με τη Δύση. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top