Δημητρακόπουλος για Καϊλή στο Star: Μένει στη φυλακή για πολιτικούς λόγους!

«Όσα βασανιστήρια κι αν της κάνουν δε θα ομολογήσει ενοχή»       

Εύα Καϊλή: Τι υποστήριξε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τον λόγο που απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινής αποφυλάκισης και τα βασανιστήρια που κατήγγειλε      

«Ήταν αναμενόμενο» δήλωσε για την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου του Πρωτοδικείου Βρυξελλών να παραμείνει προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή, ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.  
 

QatarGate: «Κελαηδάει» ο Παντσέρι - Τι είπε για την Εύα Καϊλή

Όπως ανέφερε, «πριν ένα μήνα ο ανακριτής της υπόθεσης που έχει όλο το αποδεικτικό υλικό, είπε για την κυρία Καϊλή ότι δεν έχω στοιχεία για να δέσω την κατηγορία της δημόσιας  δωροδοκίας- δωροληψίας. Αυτή είναι η βασική κατηγορία. Αν δεν έχει το στοιχείο αυτό παύει να ισχύει η κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική  δραστηριότητα». 

Δημητρακόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star: Γιατί παραμένει στη φυλακή η Καϊλή

Δημητρακόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star: Γιατί παραμένει στη φυλακή η Καϊλή

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή υποστήριξε ότι ο εισαγγελέας είναι σε αναμονή των εξελίξεων με τον Αντόνιο Παντσέρι. «Περιμένουμε την κατάθεσή του, τι θα πει, και μετά άφησε μια χαραμάδα ότι μετά την κατάθεση του κ. Παντσέρι όπου πια θα έχουμε μια σαφέστερη εικόνα της δικογραφίας τότε μπορούμε να ξαναδούμε την υπόθεση της κυρίας Καϊλή με διαφορετικό μάτι. Δεν το είπε έτσι αλλά αυτό ήταν το μήνυμα που πέρασε».   

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι το δικαστικό σύστημα στις Βρυξέλλες περιμένει τον έναν κατηγορούμενο να αρχίσει να κατηγορεί τον άλλον.   

« Η Καϊλή όσα βασανιστήρια κι αν της κάνουν δε θα παραδεχθεί ποτέ κάτι που δεν έχει κάνει»   

Ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού ήταν κατηγορηματικός: «Η κυρία Καϊλή, όσα βασανιστήρια  κι αν της κάνουν, δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθεί κάτι που δεν έχει κάνει. Δεν έχει δωροδοκηθεί. Με τον κ. Παντσέρι δεν είχε επαγγελματική σχέση και δεν είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί του γιατί ο άνθρωπος ξέρει μόνο ιταλικά».

Βασανιστήρια καταγγέλλει η Καϊλή - «Στην απομόνωση, στο κρύο, χωρίς παλτό»

Όσον αφορά τι τη ρώτησαν σήμερα δήλωσε: «Τα ίδια. Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Το βασικό επιχείρημα ήταν και του εισαγγελέα και του ανακριτή, να δούμε τι θα πει και ο Παντσέρι».        

«Τη στοχοποίησαν  η πολιτική εξουσία και τα λόμπι της Ευρωβουλής» 

«Εγώ σέβομαι τη Δικαιοσύνη αλλά σε μεγάλες υποθέσεις, αν σε έχει στοχοποιήσει  η πολιτική εξουσία, σε όποιο επίπεδο κι αν είναι αυτό, κράτος η Ευρωβουλή,  έναν κατηγορούμενο, σπάνια έχει το σθένος ο δικαστής, ιδιαίτερα  ο πρωτοδίκης να αντιταχθεί» δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Δημητρακόπουλος.

Εύα Καϊλή: Βασανιστήρια εις βάρος της από αστυνομικούς κατήγγειλε ο Μ. Δημητρακόπουλος

Εύα Καϊλή: Βασανιστήρια εις βάρος της από αστυνομικούς κατήγγειλε ο Μ. Δημητρακόπουλος 

Ο ίδιος απέδωσε όσα συμβαίνουν και στη «μάχη» που γίνεται αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανάμεσα σε διάφορα «λόμπι» που προσπαθούν να υπερασπίσουν συμφέροντα χωρών.  

Όσον αφορά τη βαλίτσα με τα χρήματα στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, είπε ότι «η βαλίτσα την κρατάει μέσα, αλλά η βαλίτσα δε λέει από πού προέρχεται ούτε αν παραβίασε το υπηρεσιακό της καθήκον»,.     

Σχετικά με τα βασανιστήρια ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού, δήλωσε:

«Ξέρω την είδηση για βασανισμούς από τις 12 Ιανουαρίου, όταν κόπηκε η τηλεφωνική μας επικοινωνία. Αυτά δε γίνονται ούτε στις δικτατορίες. Κι όμως τα έζησα στις Βρυξέλλες.  Είναι βασανιστήριο να της βγάζεις το παλτό και να την αφήνεις στο κρύο».  

Την αιτία που συμβαίνουν όλα αυτά, την απέδωσε στο ότι η κ. Καϊλή είναι η μόνη που δεν έχει παραδεχθεί ενοχή. «Είπα ότι αυτό είναι Μεσαίωνας» σημείωσε και ότι απάντησαν ότι ήταν εντολή απομόνωσης και όχι  εντολή για βασανιστήρια. Κατά τον ίδιο τα βασανιστήρια τα διέπραξαν αστυνομικοί. «Μήπως έχουμε δολοφόνο, τρομοκράτη, έμπορος ναρκωτικών; Οικονομικό έγκλημα είναι το οποίο δεν έχουν δέσει ακόμα» πρόσθεσε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top