Εύα Καϊλή - Μαρία Σπυράκη: Άνοιξε ο δρόμος για την άρση ασυλίας τους   

Υπερψηφίσθηκε με μεγάλη πλειοψηφία στην Ευρωβουλή η αλλαγή της διαδικασίας

Η ανταπόκριση της Μαρίας Ψαρά στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Εύας Καϊλή και του Qatargate  

Οι ευρωβουλευτές σήμερα ψήφισαν υπέρ της τροποποίησης του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ασυλία. Κάτι το οποίο, όπως μετέδωσε η  ανταποκρίτρια του Star, Μαρία Ψαρά, ανοίγει το δρόμο στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ανακοινώσει το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη

Καϊλή: Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες 

Συγκεκριμένα, με 610 ψήφους υπέρ, 26 κατά και 9 αποχές, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν σήμερα στο Στρασβούργο την τροποποίηση του άρθρου 7 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αφορά την υπεράσπιση των προνομίων και ασυλιών και του άρθρου 9 που αφορά τις διαδικασίες σχετικά με την ασυλία. Το ΕΚ προχώρησε στην τροποποίηση αυτή του κανονισμού του για να ευθυγραμμιστεί με την εντολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Ζήτησε την άρση ασυλίας Καϊλή αλλά και Σπυράκη ο Γενικός Εισαγγελέας ΕΕ!  

Το αίτημα άρσης της ασυλίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη    

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στα τέλη Δεκεμβρίου, ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη, λόγω εικαζόμενης απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ. Η απάτη αυτή συνδέεται με τη διαχείριση της βουλευτικής τους αποζημίωσης και την αμοιβή των διαπιστευμένων βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ.

Εύα Καϊλή: Στο μικροσκόπιο οι επαφές με τον ηθοποιό Άστον Κούτσερ! 

Σύμφωνα με πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά πάσα πιθανότητα αύριο η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, θα ανακοινώσει στην Ολομέλεια το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και την έναρξη της διαδικασίας για την άρση της ασυλίας των δύο Ελληνίδων ευρωβουλευτών.

Την Πέμπτη η Καϊλή ενώπιον του προδικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες
  

Qatargate: Άρση ασυλίας για δύο ευρωβουλευτές που «έδειξε» η Καϊλή

Όπως επίσης μετέδωσε η Μ. Ψαρά, μεθαύριο Πέμπτη η Εύα Καϊλή αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου για να αποφασισθεί αν θα συνεχιστεί η προσωρινή της κράτηση ή όχι.

Qatargate: Απέσυρε την έφεση ο Παντσέρι 

Αντόνιο Παντσιέρι: απέσυρε την έφεση για το Qatagate

Αντόνιο Παντσιέρι: απέσυρε την έφεση για το Qatagate

Για την υπόθεση του Qatargate επίσης, ενώπιον του προδικαστικού Συμβουλίου των Βρυξελλών  επρόκειτο να βρεθεί σήμερα ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» Αντόνιο Παντσέρι. Ο οποίος όμως δεν εμφανίστηκε διότι απέσυρε την έφεση που είχε ασκήσει κατά του κατηγορητηρίου και παραμένει προφυλακισμένος  

Qatargate: Βρέθηκαν 700.000 στο σπίτι του Παντσέρι – Πού τα είχε κρύψει

Όπως επίσης μετέδωσε η Μ. Ψαρά, στο μεταξύ και για να δηλώσει προφανώς ότι δεν έχει καμία σχέση, ο Αντρέα Κοτσολίνο «απέλυσε» τον Φραντσέσκο Τζόρτζι. Το συμβόλαιό του λύθηκε πριν από λίγες μέρες.

Τέλος, ιταλικό δικαστήριο χθες αποφάσισε την έκδοση της κόρης του Παντσέρι στο Βέλγιο, όπως άλλωστε έχει κρίνει και για τη σύζυγό του. Και οι δύο ωστόσο έχουν ασκήσει έφεση για την απόφαση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top