Qatargate: Άρση ασυλίας για δύο ευρωβουλευτές που «έδειξε» η Καϊλή

«Καίει» τον Φρατσέσκο Τζόρτζι - «Ο πατέρας μου είναι αθώος»

Τη Δευτέρα η ψηφοφορία στην Ευρωβουλή για την άρση ασυλίας δύο ευρωβουλευτών - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου της Qatargate, καθώς ξεκινάει, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, η διαδικασία άρσης της ασυλίας για δύο ακόμη ευρωβουλευτές που φέρεται να ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο διαφθοράς, σύμφωνα με όσα είπε στις Αρχές για την υπόθεση η Εύα Καϊλή. Εύα Καϊλή

Εύα Καϊλή: Όλη η κατάθεσή της – Τι είπε για τα χρήματα στο σπίτι της

Η Ευρωβουλή θα ψηφίσει, τη Δευτέρα, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ασυλίας για δυο πρόσωπα που «έδειξε» η Εύα Καϊλή μέσα από τις καταθέσεις της, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του STAR στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον εργοδότη του συντρόφου της, ευρωβουλευτή Ανδρέα Κοτσολίνο και τον Βέλγο Μαρκ Ταραμπέλα, οι οποίοι, σύμφωνα με την Εύα Καϊλή, αποτελούν μέρη του συστήματος Παντσέρι. Μάλιστα, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στην Ολομέλεια του Φεβρουαρίου, με την ψήφο των ευρωβουλευτών. 

«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες ακρόασης για Καϊλή και Τζόρτζι

Σημειώνεται ότι παρόλο που αμφότεροι δηλώνουν αθώοι, θεωρείται βέβαιο ότι η ασυλία τους θα αρθεί, δεδομένου ότι το Ευρωκοινοβούλιο επιδιώκει να αποδείξει ότι συνδράμει τη βελγική δικαιοσύνη αναφορικά με την εξιχνίαση του σκανδάλου. 

«Καίει» το σύζυγό της

Επιπλέον, στο φως της δημοσιότητας ήρθε η κατάθεση που έδωσε η Εύα Καϊλή στις αρχές του Βελγίου, κατά την οποία φέρεται να επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στο σύζυγό της. Μάλιστα, όπως προκύπτει από την κατάθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ευρωβουλευτής προσπαθεί να σώσει τον πατέρα της, αναφέρεται στα χρήματα και παραδέχεται συναντήσεις με στελέχη του Καταρ, δημιουργώντας ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο συνεργάστηκε.  

Qatargate: Βρέθηκαν 700.000 στο σπίτι του Παντσέρι – Πού τα είχε κρύψει

Οι Βελγικές Αρχές φαίνεται ότι «πέτυχαν» τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς έχοντας συλλάβει το σύζυγο και τον πατέρα της Εύας Καϊλή, απευθύνουν τρεις ερωτήσεις και «κονιορτοποιούν» την πρώην αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, η οποία «καίει» το σύντροφό της και πατέρα της κόρης της, και παραδέχεται ότι ήταν παρούσα στις συναντήσεις με τους ανθρώπους από το Κατάρ. Στο ερώτημα πως βρέθηκαν τόσα λεφτά στο σπίτι, η Εύα Καϊλή εμπλέκει το σύντροφό της. «Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά το έκανε ο άντρας μου. Ο Αντόνιο Παντσέρι συνεργάζεται πολύ με αφρικανικές χώρες, σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καλεί τον Φραντζέσκο όποτε θέλει να κάνει κάτι για αυτό ή για ο,τιδήποτε θέλει να μεταφέρει. Τον εμπιστεύεται 100%. Εμπιστευόταν πιο πολύ το διαμέρισμά του. Δεν ξέρω εάν είχε να κάνει με την ασυλία μου.», φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή.

Δείτε το ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου για την κατάθεση της Εύας Καϊλή / Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR

Ο ανακριτής φαίνεται ότι οδήγησε την Εύα Καϊλή σε αδιέξοδο με τη δεύτερη ερώτηση. Βρήκαμε στοιχεία που δείχνουν ότι μαζί με τον άντρα σας  πήγατε δυο φορές σε συναντήσεις με αντιπροσώπους του Κατάρ, ποιους συναντήσατε, φέρεται να τη ρωτά. «Συνάντησα τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ. Αφορούσε την επίσκεψη του υπουργού στην Ευρωβουλή. Ήθελε να κατανοήσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας για τις βίζες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πριν από αυτό δεν σκέφτηκα ποτέ από πού προήλθαν αυτά τα χρήματα.», σημειώνει η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

Εύα Καϊλή: Στο μικροσκόπιο οι επαφές με τον ηθοποιό Άστον Κούτσερ! 

Σημειώνεται ότι τα ερωτήματα που δημιουργούνται στους ανακριτές είναι, τόσο γιατί βοηθούσε η Εύα Καϊλή τον υπουργό εργασίας του Κατάρ, όσο και για ποιο λόγο τον συνάντησε μαζί με το σύντροφό της, αλλά και πως είναι δυνατόν η θερμή ομιλία της υπέρ των Καταριανών κι η γενικότερη στάση της να πραγματοποιήθηκε χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. «Άνοιξα τη βαλίτσα. Άνοιξα και το χρηματοκιβώτιο. Ξέρω ότι κρατούσε κάτι για το παλιό του αφεντικό, τον Παντσέρι και ίσως και το τωρινό του αφεντικό, τον Αντρέα Κοτσολίνο.», είπε η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τις πληροφορίες. 

Εύα Καϊλή: Ο πατέρας της επισκέπτεται και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι στη φυλακή

Υπογραμμίζεται ότι μετά από το «σφυροκόπημα», η Εύα Καϊλή προσπάθησε, σύμφωνα με τους ανακριτές, να σώσει τον πατερά της, ο οποίος βρέθηκε με τη βαλίτσα των 600.000 ευρώ. «Ο πατέρας σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Ενήργησε με την ιδιότητα του παππού.», φέρεται να υποστήριξε. 

Δείτε ολοκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top