Μενδώνη: Σε αξιοπρεπή κατάσταση το Τατόι – Έτοιμος ο χώρος για την κηδεία

«Το κοιμητήριο ανήκει στο ελληνικό κράτος»

«Αστακός» θα είναι η Αθήνα τη Δευτέρα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου / Βίντεο: ΕΡΤ

Συντηρημένη και έτοιμη να δεχθεί κόσμο για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου χαρακτήρισε την εκκλησία στο Τατόι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Όπως είπε, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, ο περιβάλλων χώρος θα είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση, και θα έχουν γίνει οι διαδικασίες διευθέτησης του χώρου, ώστε να μπορεί κανείς να προσεγγίσει, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα.

Κηδεία Κωνσταντίνου: Σε λαϊκό προσκύνημα για τέσσερις ώρες η σορός του 

Σύμφωνα με την κυρία Μενδώνη, το κοιμητήριο στο Τατόι ανήκει στο ελληνικό κράτος, επομένως η οποιαδήποτε μέριμνα ανήκει στο ελληνικό κράτος.

Μενδώνη για Τατόι: Το κοιμητήριο ανήκει στο ελληνικό κράτος

Κηδεία τέως βασιλιά: Πικραμμένος και Μενδώνη θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση

Η ίδια είπε πως όλο το 2022 οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού δούλευαν συστηματικά, ώστε να απομακρυνθούν τα καμένα δέντρα από την περιοχή μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021.

Τατιάνα Μπλάτνικ: Το συγκινητικό «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Συντηρημένη και έτοιμη να δεχθεί κόσμο για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου χαρακτήρισε την εκκλησία στο Τατόι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να διεκδικεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

«Δεν κλείνει καμία συζήτηση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα», ξεκαθάρισε η υπουργός Πολιτισμού, σχολιάζοντας τη δήλωση της Βρετανίδας ομολόγου της ότι οι αρχαίοι ελληνικοί θησαυροί ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει ο νόμος που απαγορεύει την απομάκρυνσή τους από το Βρετανικό Μουσείο.

Πολιτικός αναβρασμός για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Η κυρία Μενδώνη τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας έθεσε το θέμα στη σωστή του διάσταση, ότι υπάρχει επικοινωνία και επαφές, και ότι πρόκειται για μια δύσκολη, άλλα όχι αδύνατη, διαπραγμάτευση.

Κηδεία Κωνσταντίνου: Ποιοι βασιλείς και πρίγκιπες θα έρθουν στην Αθήνα 

Τι είπε για το νέο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Τέλος, αναφέρθηκε και στο Νέο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που πρόκειται να δημιουργηθεί, εξήγησε ότι το σκεπτικό των αρχιτεκτόνων που κατέθεσαν την πρόταση θα παρουσιαστεί μέσα στο Φεβρουάριο, ώστε να γίνει κατανοητό από όλους αυτο που πρόκειται να γίνει στην Πατησιών.

Τατόι: Εδώ θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Δίπλα στους γονείς του

Σημείωσε ότι στόχος είναι όλες οι μελέτες να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε ενάμιση χρόνο, και μετά να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top