Κηδεία τέως βασιλιά: Πικραμμένος και Μενδώνη θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση

Αναμένεται να δώσουν το παρών αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές

Ποιοι γαλαζοαίματοι θα παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Κανένα εμπόδιο ούτε σε πολίτες ούτε σε «γαλάζιους» βουλευτές ή υπουργούς για την δε βάζει η κυβέρνηση για την εξώδιο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε, αναβαθμίζει την παρουσία της και θα εκπροσωπηθεί τελικά και από τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Πικραμμένο, εκτός από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, που είχε ήδη ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπάρχει χρόνος και για ένα «μίνι» λαϊκό προσκύνημα από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Κηδεία Κωνσταντίνου: Επί ποδός 1.500 αστυνομικοί

«Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία άνθρωποι που προσεγγίζουν το θέμα αυτό, μέσα από μία μερική οπτική, ανάλογα με τις πεποιθήσεις τους, ανάλογα με τα συναισθήματά τους, ή ανάλογα με τις επιδιώξεις τους. Δεν είναι καιρός να αναζητήσουμε ή να καλλιεργήσουμε εντάσεις, εσωστρέφεια και διχασμούς, με αναφορά στο παρελθόν. Αυτό που είναι ζητούμενο, αυτό που επιδιώκει, αυτό στο οποίο είναι σταθερά προσηλωμένη η κυβέρνηση, είναι η διαχείριση του μέλλοντος και όχι η διαχείριση του παρελθόντος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανάβοντας το «πράσινο» φως σε όσους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επιθυμούν να δώσουν το παρών.

Τέως βασιλιας Κωνσταντίνος: Η κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε, θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

 

Τατιάνα Μπλάτνικ: Το συγκινητικό «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφές ότι θέλει να κρατήσει μια θεσμική ισορροπία στο θέμα, χωρίς να υπάρξουν τριβές ούτε με το κέντρο, αλλά και ούτε με όσους κινούνται προς τα δεξιά και πιθανόν να ήθελαν να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους ο τέως βασιλιάς.

Πολιτικός αναβρασμός για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ποιοι «γαλάζιοι» βουλευτές θα δώσουν το παρών

Στη Μητρόπολη Αθηνών θα παραβρεθεί η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία ο τέως βασιλιάς είχε βαφτίσει, αλλά και οι βουλευτές Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, και Περικλής Μαντάς.

Κηδεία Κωνσταντίνου: Ποιοι βασιλείς και πρίγκιπες θα έρθουν στην Αθήνα 

Στην κηδεία του τέως βασιλιά θα παραβρεθεί και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Τατόι: Εδώ θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Δίπλα στους γονείς του

Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε πως «ο θάνατος ενός πρώην ανώτατου άρχοντα όμως δείχνει το πώς οι Ελληνες στέκονται απέναντι στην Ιστορία τους. Οι δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους», μάλλον απελευθερώνει αρκετούς «γαλάζιους» βουλευτές, που αναμένεται να δώσουν το παρών.

Ο πρώτος βουλευτής της ΝΔ που λέει πως θα πάει στην κηδεία του τέως βασιλιά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top