Πολιτικός αναβρασμός για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ποιοι βουλευτές της ΝΔ θα παρευρεθούν και η «γραμμή» του Μαξίμου    

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έχει προκαλέσει και πολιτικές κόντρες, μετά και την απόφαση του Πρωθυπουργού να ταφεί ως ιδιώτης και όχι ως άλλοτε επικεφαλής του κράτους. Η ΝΔ έχει επιτρέψει σε βουλευτές της να δώσουν το παρών, εφόσον το επιθυμούν, αλλά από τη Μητρόπολη θα απουσιάζουν υπουργοί της κυβέρνησης. 

Κηδεία Κωνσταντίνου: Ποιοι βασιλείς και πρίγκιπες θα έρθουν στην Αθήνα 

Όπως μετέδωσε ο πολιτικός συντάκτης Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στο πολιτικό σκηνικό επικρατεί αναβρασμός. με τα βλέμματα στραμμένα στις εσωτερικές ισορροπίες της ΝΔ. 

Υπουργοί που ίσως είχαν σκεφτεί να δώσουν το παρών στη Μητρόπολη, εν τέλει δεν θα πάνε. Ο λόγος για τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Νότη Μηταράκη που θα απουσιάζουν στο εξωτερικό, αλλά και τον Θάνο Πλεύρη που επίσης δεν θα παρευρεθεί. 

Σαμαράς για τέως βασιλιά: Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους

Η «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου για υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ 

Όπως επίσης ανέφερε ο Γ.  Ευγενίδης, η πολιτική διαχείριση της υπόθεσης είναι μια άσκηση ισορροπίας για το Μέγαρο Μαξίμου. Ατύπως, είναι σαφές ότι η μόνη υπουργός που θα βρεθεί στη Μητρόπολη, θα είναι η Λίνα Μενδώνη που εκπροσωπεί την ελληνική Πολιτεία. Από την άλλη, έχει δοθεί «ελευθέρας» σε βουλευτές της ΝΔ που ενδεχομένως να θελήσουν να δώσουν το παρών, με κυβερνητικές πηγές να μιλούν για ιδιωτική τελετή. 

Ποιοι βουλευτές θα βρεθούν στη Μητρόπολη

Με τα έως τώρα δεδομένα, στη Μητρόπολη θα βρεθούν τη Δευτέρα η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία ο τέως βασιλιάς είχε βαφτίσει, οι δυο βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ενώ θα δώσει το παρών και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος. 

Οι βουλευτές που προτίθενται να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Οι βουλευτές που προτίθενται να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου   

Ο πρώτος βουλευτής της ΝΔ που λέει πως θα πάει στην κηδεία του τέως βασιλιά

Αρκετοί άλλοι βουλευτές το σκέφτονται, οι περισσότεροι όμως δε θα πάνε, ενώ πολιτική ταραχή προκάλεσαν ορισμένες συλλυπητήριες δηλώσεις, όπως αυτή του Μάκη Βορίδη που τον αποκάλεσε «Βασιλέα». 

To tweet του Μάκη Βορίδη: «Βασιλεύς» ο Κωνσταντίνος χωρίς τέως   

To tweet του Μάκη Βορίδη: «Βασιλεύς» ο Κωνσταντίνος χωρίς τέως

«Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας και ο θάνατός του κλείνει έναν σημαντικό κύκλο που καθόρισε τη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας» αναφέρει συγκεκριμένα στο tweet του ο κ. Βορίδης.    

«Θερμό» tweet για τον εκιπόντα και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα: «Τέλος εποχής. Υπήρξε Ολυμπιονίκης, Αξιωματικός, Βασιλιάς. Πάντα Έλληνας».   

Γ. Οικονόμου: «Αντιμετωπίζουμε χωρίς κομπλεξισμό δύσκολα θέματα της Ιστορίας»

«Η ελληνική Δημοκρατία είναι μια ώριμη δημοκρατία. Και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε χωρίς κομπλεξισμό και δυσκολία ζητήματα που άπτονται της ιστορίας. Το Πολιτειακό έχει λυθεί οριστικά» διαμήνυσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και  κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.  

«Καρφιά» της αντιπολίτευσης στη ΝΔ για τη στάση της

 Αιχμές για τη στάση της ΝΔ στην υπόθεση αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει πρόβλημα κλεισίματος του ματιού από αρκετές δηλώσεις της ΝΔ και μου φαίνεται αντιφατική η παρουσία κυβερνητικού εκπροσώπου σε μια κηδεία ενός ιδιώτη» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.   

«Εδώ έχουμε άλλα προβλήματα και ασχολούμαστε με αυτά. Όχι, δεν θα πάω» απάντησε σε σχετική ερώτηση στον ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Βελόπουλος.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top