«Καταπέλτης» το Κογκρέσο για την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο

Αποδοκιμάζει τις επιθετικές και παραβατικές ενέργειες της Άγκυρας

Αμερικανικο Κογκρεσο

Με κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει το αμερικανικό Κογκρέσο τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, αλλά και τις ανυπόστατες τουρκικές αιτιάσεις για τα ελληνικά νησιά και την Κύπρο, στην ετήσια έκθεση της Υπηρεσίας Μελετών του.

Σύμφωνα με την έκθεση, «οι μακροχρόνιες διαφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σημείωσαν σημαντική κλιμάκωση το 2022 εν μέσω μεγαλύτερης στρατηγικής συνεργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα».

Φαρμακονήσι: Νέο βίντεο με προηγούμενους επικίνδυνους ελιγμούς των Τούρκων

Το Κογκρέσο κάνει και ειδική αναφορά στις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά οι οποίες αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο Αιγαίο: «Πιστεύουμε ότι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες εδαφικές υπερπτήσεις του εναέριου χώρου άλλου συμμάχου του ΝΑΤΟ».

Επιστολή Δένδια σε Μπορέλ για τις τουρκικές προκλήσεις σε Αγαθονήσι

«Εκτός από τις συνεχιζόμενες εντάσεις ΗΠΑ-Τουρκίας σχετικά με τους Κούρδους της Συρίας στη βόρεια Συρία, οι διαφωνίες Τουρκίας-Ελλάδας σχετικά με υπερπτήσεις και άλλα μακροχρόνια ζητήματα στο Αιγαίο αυξήθηκαν το 2022 και απασχόλησαν το Κογκρέσο», συμπληρώνει.

Ρωσία: Ο Πούτιν «ξήλωσε» τον «στρατηγό Αρμαγεδδών» από την Ουκρανία

Το Κογκρέσο δεν παραλείπει να εκφράσει και τον προβληματισμό του για τη στενή επαφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το Κρεμλίνο. Όπως επισημαίνει, «η εμβάθυνση των δεσμών με τη Ρωσία σε ορισμένους τομείς παραμένει αιτία ανησυχίας για τις ΗΠΑ».

«Ο Πούτιν έχει καρκίνο και θα πεθάνει πολύ σύντομα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top