Ρωσία: Ο Πούτιν «ξήλωσε» τον «στρατηγό Αρμαγεδδών» από την Ουκρανία

Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων

Σεργκέι Σουροβίκιν και Πούτιν

Λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ο Σεργκέι Σουροβίκιν, γνωστός ως «στρατηγός Αρμαγεδδών», ξηλώνεται με συνοπτικές διαδικασίες.

ΕΕ - ΝΑΤΟ: Δεσμεύτηκαν να δώσουν στην Ουκρανία στρατιωτικά μέσα

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε σήμερα πως ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Βαλέρι Γκερασίμοφ αναλαμβάνει επικεφαλής των δυνάμεων που συμμετέχουν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, όπως αποκαλεί το Κρεμλίνο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Από τον περασμένο Οκτώβριο τα ηνία των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία κινούσε ο Σεργκέι Σουροβίκιν, ο επονομαζόμενος και «στρατηγός Αρμαγεδδών», που ήταν φημισμένος για τη σκληρότητά του. Ο στρατηγός Σουροβίκιν θα είναι πλέον αναπληρωτής του Γκερασίμοφ.

 ο Σεργκέι Σουροβίκιν, ο επονομαζόμενος και «στρατηγός Αρμαγεδδών»

 Ο φημισμένος για τη σκληρότητά του, Σεργκέι Σουροβίκιν, γνωστός ως «στρατηγός Αρμαγεδδών» / AP

Πούτιν: Στέλνει φρεγάτα οπλισμένη με υπερηχητικούς πυραύλους στη Μεσόγειο

Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου πως ο διορισμός του στρατηγού Γκερασίμοφ αποσκοπεί στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, περίπου δέκα μήνες αφότου η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεση στη γειτονική της χώρα.

Βαλέρι Γκερασίμοφ

O Βαλέρι Γκερασίμοφ - Ο νέος «εκλεκτός» του Πούτιν για τη θέση του επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία / AP (Mikhail Kuravlev)

Πάντως τόσο ο Γκερασίμοφ όσο και ο Σοϊγκού έχουν δεχθεί έντονες επικρίσεις από στρατιωτικούς αναλυτές σχετικά με τις αποτυχίες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top