Εύα Καϊλή: «Ίσως και σήμερα στον ανακριτή για συμπληρωματική απολογία»

Νέα στοιχεία για το QatarGate φέρνουν τα διεθνή ΜΜΕ

Συμπληρωματική απολογία ενδέχεται να δώσει σήμερα η προφυλακισμένη στις φυλακές Χάρεν για το QatarGate, Εύα Καϊλή. Την ίδια ώρα, στο «φως» έρχονται νέα στοιχεία για το σκάνδαλο που προκάλεσε «σεισμό» στην Ευρώπη.

Καϊλή: Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες 

Για ανατροπή των δεδομένων στην υπόθεση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου έκανε λόγο ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. 

Εύα Καϊλή: Το νέο αίτημα αποφυλάκισης και το μήνυμα του δικαστή Κλεζ 

Εύα Καϊλή

Συμπληρωματική απολογία αναμένεται να δώσει η Εύα Καϊλή / Φωτογραφία αρχείου Intime

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον Ant1 ο δικηγόρος, ενημερώθηκε τηλεφωνικά αργά το βράδυ της Τρίτης από την ίδια την κ. Καϊλή πως είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον των ανακριτικών αρχών για συμπληρωματική απολογία.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ούτε η ίδια γνωρίζει τον λόγο της κλήσης της, αφού το δικαστικό σύστημα στο Βέλγιο είναι διαφορετικό.

Σημειώνεται ότι στις 19 ή 20 Ιανουαρίου θα γίνει ακρόαση προκειμένου να εξεταστεί πάλι η προσωρινή κράτησή της.

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών θα βρεθεί ξανά η Εύα Καϊλή

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών θα βρεθεί ξανά η Εύα Καϊλή / Φωτογραφία αρχείου Intime

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ακόμα ότι η κ. Καϊλή είδε ξανά την κορούλα της την περασμένη Κυριακή.

QatarGate: «Η έρευνα ξεκίνησε μετά από πληροφορία μυστικών υπηρεσιών άλλης χώρας»

Η βελγική έρευνα για φερόμενη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε με μια πληροφορία από τις μυστικές υπηρεσίες μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir. 

Όπως αναφέρει, οι μυστικές υπηρεσίες τεσσάρων άλλων χωρών συνεργάστηκαν στην έρευνα. Ο αρχικός στόχος ήταν μόνο το Μαρόκο, προτού το Κατάρ αναδειχθεί ως το «καυτό όπλο».

QatarGate: Στο «μικροσκόπιο» ταξίδι της Μαρί Αρίνα στο Κατάρ

Υπάρχει μια νέα εστίαση σε έναν Βέλγο ευρωβουλευτή που προήδρευε της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της θύελλας. 

Η Μαρί Αρίνα, η εν λόγω βελγίδα ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, δέχτηκε δωρεάν πτήσεις και διαμονή σε ένα ταξίδι στο Κατάρ πέρυσι και δεν τα δήλωσε σύμφωνα με τους κανόνες διαφάνειας του θεσμικού οργάνου, όπως αποκάλυψε το Politico.

Το πλημμέλημα της Αρίνα - που σπάνια έχει τιμωρηθεί σωστά στο παρελθόν - είναι πιθανό να καταλήξει ως απλή υποσημείωση μέσα σε μια εκτεταμένη ποινική έρευνα, στην οποία δεν είναι ύποπτη και δεν της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ούτε έχει ανακριθεί από την αστυνομία.  

Η ευρωβουλευτής Μαρί Αρίνα

Μαρί Αρίνα / Φωτογραφία αρχείου Intime

Αλλά η επιτροπή της Αρίνα - γνωστή στην αργκό του ΕΚ ως DROI - βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο της καταιγίδας του Qatargate. Τον περασμένο Μάιο, η Αρίνα προήδρευσε μιας ακρόασης κατά την οποία καταγγέλθηκαν σφόδρα οι γεωπολιτικοί αντίπαλοι του Κατάρ, η οποία οργανώθηκε εν μέρει παρασκηνιακά από τον Νικολό Φίγκα Ταλαμάνκα, ύποπτο για το σκάνδαλο, και περιελάμβανε την κατάθεση ενός άλλου επικεφαλής ΜΚΟ, ο οποίος δεν ανέφερε ότι εργαζόταν για τη μη κερδοσκοπική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ταλαμάνκα «No Peace Without Justice».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top