Εύα Καϊλή: Το νέο αίτημα αποφυλάκισης και το μήνυμα του δικαστή Κλεζ 

Διευθυντής Le Soir: «Η βαλίτσα στον πατέρα της "έκαψε" την ευρωβουλευτή» 

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το νέο αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή και το μήνυμα του δικαστή του Qatargate 

Αντίστροφα μετρά η Εύα Καϊλή για το νέο αίτημα αποφυλάκισης της, προσδοκώντας ότι αυτήν τη φορά το δικαστικό συμβούλιο θα ανάψει «πράσινο φως». Ο δικαστής Κλεζ, ένας από τους πρωταγωνιστές της αποκάλυψης του σκανδάλου Qatargate, σε συνέντευξη του στο βελγικό Τύπο κηρύσσει, πάντως, τον πόλεμο στους διεφθαρμένους πολιτικούς.  

Καϊλή: Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες 

Tο μήνυμα του δικαστή Κλεζ: τέρμα η ατιμωρησία στους διεφθαρμένους

Στο τέλος του μήνα η Εύα Καϊλή θα σταθεί ξανά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, ζητώντας την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης από περιοριστικούς όρους, όπως ο κατ' οίκον περιορισμός με βραχιολάκι. Οι νομικοί εκπρόσωποι της Ευρωβουλευτού ποντάρουν στο ότι από τις έως τώρα έρευνες και τη διάθεση συνεργασίας της Εύας Καϊλή με τις βελγικές Αρχές, τεκμαίρεται ότι η αποφυλάκιση της δεν βάζει προσκόμματα στις έρευνες.

 Εύα Καϊλή: Συνάντησε την κόρη της στις φυλακές του Βελγίου   

Μιλώντας στη L' Echo, ο δικαστής του Qatargate, επιβεβαιώνοντας τη φήμη που τον συνοδεύει, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς.  «Τέρμα η ατιμωρησία για τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Ένα αυξανόμενο φαινόμενο, οι τράπεζες συνεργοί, κάτι πρέπει να γίνει. Μου αρέσει να κάνω τη δουλειά μου και αρχίζουμε να έχουμε κάποια αποτελέσματα» δήλωσε ο Μισέλ Κλεζ.   

Η δήλωση του δικαστή του Qatargate Μισέλ Κλεζ για την υπόθεση της Εύας Καϊλή και των άλλων κατηγορούμενων για το σκάνδαλο

Η δήλωση του δικαστή του Qatargate Μισέλ Κλεζ για την υπόθεση της Εύας Καϊλή και των άλλων κατηγορούμενων για το σκάνδαλο (πηγή L' Echo)  

«Θα κριθεί αν μπορεί να "φρενάρει" τις έρευνες» 

Ο Κριστόφ Μπέρι, διευθυντή της εφημερίδας Le Soir δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha: «Ο δικαστής θα πρέπει να αποφασίσει αν η αποφυλάκιση της κυρίας Καϊλή μπορεί να λειτουργήσει ως "χειρόφρενο" για την έρευνα».  

«Η βαλίτσα στον πατέρα της "έκαψε" την Εύα Καϊλή»

Μιλώντας επίσης στον ALPHA, ο Διευθυντής της Le Soir, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει στις αποκαλύψεις για το Qatargate, εκτίμησε ότι η Εύα Καϊλή θα ήταν απόλυτα προστατευμένη ακόμα και τώρα από τη βουλευτική της ασυλία, αν δεν έκανε το μοιραίο λάθος: Ζήτησε από τον πατέρα της να φύγει με τη βαλίτσα. Αν δεν έκανε αυτό το πράγμα στις 9 Δεκεμβρίου, δεν νομίζω ότι σήμερα θα ήταν φυλακή, γιατί η Εισαγγελία δεν θα μπορούσε να της απαγγείλει κατηγορία λόγω της ασυλίας της». 

Qatargate: Ποιος είναι ο πατέρας της Εύας Καϊλή που συνελήφθη με βαλίτσα

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Είναι δύσκολο να πιστέψει ο κόσμος ότι έχεις χρήματα σπίτι σου, αλλά δεν ξέρεις από πού προέρχονται και σε τι χρησιμεύουν». . 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top