ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έκανε την Ελλάδα κέντρο εκπαίδευσης για το Predator

Επίθεση για τις υποκλοπές με αφορμή δημοσίευμα στο Ισραήλ     

ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά την αποκάλυψη των New York Times πως ο άνθρωπος του κ. Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ κ. Σμυρλής έδωσε άδεια εξαγωγής για το κακόβουλο λογισμικό Predator στη Μαδαγασκάρη, σήμερα η ισραηλινή Haaretz αποκαλύπτει πως αντίστοιχη άδεια δόθηκε από τις ελληνικές Αρχές και για το Μπαγκλαντές», σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ντροπή σας να λέτε ότι παρακολουθούσα υπουργό!

«Οι αποκαλύψεις αυτή τη φορά ωστόσο είναι ακόμα πιο σοβαρές. Όπως αποκαλύπτεται από το ρεπορτάζ, ο κ. Μητσοτάκης, που διατεινόταν πως δεν γνώριζε ποιοι έχουν το Predator, όχι μόνο παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους, υπουργούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και αξιωματικούς, όχι μόνο έδινε άδεια για εξαγωγή του σε άλλες χώρες με αυταρχικά καθεστώτα, αλλά είχε κάνει και την Ελλάδα κέντρο εκπαίδευσης ξένων πρακτόρων για το παράνομο λογισμικό», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει: «Τα επίσημα έγγραφα από το Μπαγκλαντές επιβεβαιώνουν πως η εκπαίδευση των πρακτόρων στην Ελλάδα ήταν σε γνώση των Αρχών, αφού απευθύνονται στις ελληνικές πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές».

Υποκλοπές: Αιφνιδιαστικές έφοδοι σε εταιρίες και σπίτια για το Predator

«Το ότι ο κ. Μητσοτάκης επί μήνες λέει ψέματα για το Predator το γνωρίζαμε. Πλέον αποδεικνύεται πως είναι άκρως επικίνδυνος όχι μόνο για τη Δημοκρατία αλλά και για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας», υπογραμμίζει το κόμματης αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει: «Σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μία ημέρα στη θέση του».

«Φωτιά» από δημοσίευμα για ταυτόχρονη παρακολούθηση από ΕΥΠ και Predator


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top