Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ντροπή σας να λέτε ότι παρακολουθούσα υπουργό!

«Σας ρωτώ ευθέως, επί των ημερών σας είχαν γίνει παρακολουθήσεις;»

«Είπατε πως αν συλληφθώ ψευδόμενος, θα έπρεπε, να παραιτηθώ. Τότε εσείς θα έπρεπε να παραιτείστε κάθε εβδομάδα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, απαντώντας στην «πρόκληση» του Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι δυνατόν να υπονοείτε πως παρακολουθούσα εγώ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας. Δεν ντρέπεστε λίγο; Γνωρίζομαι τόσα χρόνια με τον κύριο Χατζηδάκη, να μάθω τι; Πότε θα αυξήσουμε τις συντάξεις; Πότε θα δώσει επιδόματα;», σημείωσε.

Παρακολουθήσεις: «Κύριε Τσίπρα, στήνετε το καλάθι της αθλιότητας»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα περί παρακολούθησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Τσίπρας: Αν αποδειχτεί ότι ψεύδεστε, σας καλώ να παραιτηθείτε!

«Έχουμε περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον κ. Φλώρο. Είναι εξαιρετικός αξιωματικός που τιμά το εθνόσημο. Αδιανόητο να λέγεται ότι τον παρακολουθεί ο πρωθυπουργός. Κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου θα χαίρονται πολύ με αυτά που γράφονται», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην ΑΔΑΕ ο Τσίπρας: Τέλος το κρυφτούλι με τους θεσμούς της Δημοκρατίας

«Είπατε πως αν συλληφθώ ψευδόμενος, θα έπρεπε, να παραιτηθώ. Τότε εσείς θα έπρεπε να παραιτείστε κάθε εβδομάδα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα

«Μας είπατε "μηνύστε τους δημοσιογράφους". Είμαι 19 χρόνια στη Βουλή και δεν έχω κάνει ποτέ αγωγή σε δημοσιογράφους. Αν έκανα μήνση ή αγωγή, εκεί θα βλέπαμε τι θα ακούγαμε. Εδώ έγινε το ανάποδο, έκανε σε εμένα αγωγή ο κύριος Βαξεβάνης, θίχτηκε επειδή είπα την αλήθεια. Ότι το 2016 στήθηκε ένα δίκτυο καναλιών στην Ελλάδα. Και αποδείχτηκε πως διακινήθηκαν 10 εκατ. δολάρια για τον σκοπό αυτό και ο κ. Βαξεβάνης ήταν ο δημοσιογραφικός υπαίτιος», πρόσθεσε.

«Κύριε Τσίπρα, είστε βλέπω και Σαμαρικός και Καραμανλικός. Επίτευγμα είναι. Η μόνιμη προσπάθειά σας να παρουσιάσετε την παράταξη μας ως διχασμένη πέφτει στο κενό. Αν θεωρείτε ότι υπάρχει πρόβλημα κοινοβουλευτικής συνοχής στη ΝΔ, κάντε πρόταση δυσπιστίας να το διαπιστώσετε», είπε ο πρωθυπουργός, θυμίζοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει περάσει πάνω από εξάμηνο από την τελευταία που έχει κάνει.

Παράλληλα, είπε στον κ. Τσίπρα ότι επί των ημερών του «έγιναν 75.000 επισυνδέσεις συνολικά, που δεν αντιστοιχούν σε 75.000 πρόσωπα».

ΣΥΡΙΖΑ: Ένσταση αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ

«Κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και τον διαβεβαίωσα πως δε γνώριζα τίποτα. Εσείς μπορείτε να διαβεβαιώσετε πως δεν ξέρατε κανέναν πολιτικό, κανέναν επιχειρηματία; Αν το κάνετε, θα λέτε ψέματα. Ο κ. Τσίπρας μας λέει πως γνώριζα ότι παρακολουθείται ο κ. Πιτσιόρλας, αλλά είπε πως δεν παρακολουθείται κανένας βουλευτής για να θολώσει τα νερά. Κύριε Τσίπρα, επί ημερών σας είχαν γίνει νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ σε δημοσιογράφους, πολιτικούς; Περιμένω τη δική σας απάντηση», ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top